ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στο Κατάρ θα βρεθεί ο Κ. Φραγκογιάννης για την Διάσκεψη του ΟΗΕ

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών.

Στη Ντόχα μεταβαίνει αύριο, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες (ΛΑΧ), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2023.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών. Στόχος της φετινής Διάσκεψης είναι η υιοθέτηση ενός Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2023-2031, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα συνάδουν με τους στόχους της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες με τις ακόλουθες θεματικές: α) Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος και β) Αξιοποίηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Λιγότερο Αναπτυγμένων Χωρών.  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται στη Ντόχα από την ειδική απεσταλμένη για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26, πρέσβυ Μαρία Θεοφίλη. Στόχος είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών ΛΑΧ που θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση για την βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Για περίπου 20 μέρες και με απόλυτη μυστικότητα ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας που οδήγησαν στις ανακοινώσεις των Δένδια και Τσαβούσογλου για την αμοιβαία στήριξη των υποψηφιοτήτων.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Στο πλαίσιο των ανωτέρω συναντήσεων, εκτός από θέματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, θα συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία στις τουρκικές προκλήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η πρόσφατη επιστολή στον ΟΗΕ τεκμηριώνει το αβάσιμο των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς ενώ τονίζεται ο κίνδυνος που συνιστούν οι τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις.
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Στην υπουργική διάσκεψη για τη Λιβύη για πρώτη φορά η Ελλάδα

Η Ελλάδα επιδιώκει να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάνει νέα διπλωματικά ανοίγματα και να καλλιεργήσει σχέσεις πέρα από το παραδοσιακό πλέγμα των συνεργείων που έχει αναπτύξει.