ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στο Κατάρ θα βρεθεί ο Κ. Φραγκογιάννης για την Διάσκεψη του ΟΗΕ

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών.

Στη Ντόχα μεταβαίνει αύριο, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες (ΛΑΧ), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2023.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών. Στόχος της φετινής Διάσκεψης είναι η υιοθέτηση ενός Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2023-2031, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα συνάδουν με τους στόχους της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες με τις ακόλουθες θεματικές: α) Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος και β) Αξιοποίηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Λιγότερο Αναπτυγμένων Χωρών.  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται στη Ντόχα από την ειδική απεσταλμένη για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26, πρέσβυ Μαρία Θεοφίλη. Στόχος είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών ΛΑΧ που θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Είναι υποχρέωση της Ελλάδος, υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, να προστατεύσει όλες τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, να φροντίσει για τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο και την Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ η επιστολή του ελληνικού ΥΠΕΞ της 17ης Ιανουαρίου

Η Ελλάδα με την επιστολή διαμηνύει ότι τα όρια της διεκδικούμενης από τη Λιβύη συνορεύουσας ζώνης, όπως προκύπτει από τις σχετικές συντεταγμένες και τον χάρτη που απέστειλε η Λιβύη στον ΓΓ, δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο σε τέσσερα σημεία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντούν διπλωματικές πηγές για τη στάση της Ελλάδας σε ψήφισμα του ΟΗΕ

«Η αποχή στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με καταψήφιση», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που αναφέρονται στην απόφαση της χώρας μας να απέχει από την ψηφοφορία για το ψήφισμα του ΟΗΕ που υποστηρίζει ειρήνευση στη Γάζα.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος, στη συνέχεια, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με τίτλο «Η προσπάθεια για την Ειρήνη - Μια νέα προσπάθεια για τη Μέση Ανατολή»