ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Tσαπανίδου: Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κινδύνου ενός κυβερνητικού σχήματος των ηττημένων», υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται».

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο με το επικοινωνιακό σόου που έχει χτίσει γύρω από το θέμα του Έβρου. Προσπαθεί να κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήθεν θα αφήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Αλλά δεν πείθει», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Έκανε λόγο για «διασπορά fake news από πλευρά της ΝΔ» σε σχέση με τον φράχτη του Έβρου και ανέφερε ειδικότερα: «Ειπώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ευρωβουλευτής μας, Δημήτρης Παπαδημούλης, πίεσαν να σταματήσει δήθεν η χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ για τον φράχτη. Δεν είναι καθόλου έτσι. Πρόκειται για απόφαση του συνόλου σχεδόν του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μόνος, με το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ακροδεξιούς, να γυρνάει την πλάτη σε μια πανευρωπαϊκή απόφαση».

Πρόσθεσε ότι «όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ε/Κ απέρριψαν τη χρηματοδότηση για φράχτες σε όλη την ΕΕ. Όχι φυσικά για να είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα ξέφραγο αμπέλι, αλλά γιατί χρειάζεται να προωθηθούν συνολικότερες λύσεις». «Οι φράχτες δεν αρκούν», είπε. Τόνισε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα» και πως «εμείς συμπορευόμαστε με την ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά και με την αμερικάνικη, γιατί και στις ΗΠΑ η συζήτηση για τους φράχτες είναι παρόμοια με αυτή που γίνεται στη χώρα μας και στην ΕΕ».

Η κ. Τσαπανίδου δήλωσε ότι «χρειάζεται να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας - κάμερες, drones. Χρειάζονται σκάφη και περιπολίες για τα θαλάσσια σύνορά μας» και επίσης ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση με την Ευρώπη και μια ευρωτουρκική συμφωνία που θα δεσμεύει την 'Αγκυρα να δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές». Επιπλέον, συνέχισε, χρειάζεται συμφωνία για τον διαμερισμό των ροών αυτών μεταξύ των κρατών -μελών.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κινδύνου ενός κυβερνητικού σχήματος των ηττημένων», υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα, και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή, ώστε να καθίσει στο τραπέζι με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας».

Πρόσθεσε ότι «μετά την κάλπη, οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου θα καθίσουν σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουν τα προγράμματά τους, όχι στο πόδι, αλλά σοβαρά» και πως ‘ανάλογα με τα ποσοστά θα μπουν και οι όροι από τον καθένα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που θα φέρει την πολιτική αλλαγή, με λογικές λύσεις για τον πολίτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος, σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και ζητά επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και έλεγχο τιμών.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο θρίαμβος Μαμντάνι μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η νίκη του Ζ. Μαμντάνι δείχνει ότι μια τολμηρή, προοδευτική σοσιαλιστική ατζέντα, με έμφαση στις ανάγκες των μη προνομιούχων, μπορεί να υπερισχύσει ακόμα και απέναντι στον τραμπισμό.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η νίκη Μαμντάνι μήνυμα δημοκρατίας και προοδευτικής πολιτικής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτήρισε τη νίκη του Ζόραν Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προοδευτικής πολιτικής απέναντι στον τραμπισμό.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες για φθηνότερα προϊόντα δεν ανακουφίζουν τα νοικοκυριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μείωσης τιμών κατά 8% σε 2.000 προϊόντα, τονίζοντας ότι τα βασικά αγαθά παραμένουν ακριβά και η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Γκαρά: Η κυβέρνηση περιορίζει τις διαδηλώσεις στο όνομα του μνημείου

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ως πρόσχημα για περιορισμό των διαδηλώσεων.