ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ο Κικίλιας ζήτησε πτήσεις off season από τον υπουργό Τουρισμού της Κίνας

Σε συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού HU Heping, συζητήθηκαν τρόποι αναθέρμανσης της ταξιδιωτικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας HU Heping με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και την ανταλλαγή απόψεων υπό το φως του εορτασμού του έτους φιλίας Ελλάδας - Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τρόποι αναθέρμανσης της ταξιδιωτικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της σεζόν στη χώρα μας ο κ. Κικίλιας πρότεινε αύξηση των απευθείας πτήσεων, ακόμα και off season, κάτι που έτυχε θετικής αποδοχής από τον Κινέζο υπουργό.

Τονίστηκαν, επίσης, οι άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια που υπάρχει εκατέρωθεν καθώς η ιστορία και ο σημαντικός πολιτισμός των δύο χωρών αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους Κινέζους όσο και για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού, όπως προβλέπεται στο κοινό πρόγραμμα δράσεων που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Οι Αθηναίοι θέλουν ασφάλεια, ποιότητα ζωής, ένα καλύτερο μέλλον

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού πλέον περιοχές του κέντρου (Ομόνοια, πλατεία Καραϊσκάκη κλπ) οι οποίες είχαν φτάσει στο σημείο να είναι σαν «βομβαρδισμένο τοπίο», με την τουριστική ανάπτυξη αναγεννήθηκαν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Στον Τουρισμό σπάσαμε στερεότυπα δεκαετιών και καινοτομήσαμε

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία αξίζει μια δεύτερη κυβερνητική θητεία για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, «πάντα με κοινωνικό πρόσημο, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αποδείξαμε ότι εργαζόμαστε για μια ανθρώπινη Ελλάδα

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν δίπλα στη μεσαία τάξη και στους πιο αδύναμους, εφαρμόζοντας κοινωνικές πολιτικές- ενδεικτική η μείωση 50 φόρων και εισφορών- σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη

Τόνισε ότι το 2022 η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σημείωσε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι φετινές επιδόσεις θα είναι αυξημένες από 10% έως 20% συγκριτικά με πέρυσι.