ΓΔ: 2121.73 -0.39% Τζίρος: 83.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:40
Φωτο: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως έως το τέλος της επόμενης 4ετίας θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όσα υπόσχεται στο πρόγραμμά του είναι παντελώς ανεφάρμοστα.

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μία και μοναδική κάλπη, αυτήν της 21ης Μαΐου. Θέλω να νικήσουμε με καθαρή διαφορά, δεν θέτω ποτέ ποσοτικούς στόχους, θέλω στις 19 εναπομείνασες ημέρες να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας, θέλω να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι πρωθυπουργός», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές, προφανώς και θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε πρώτο κόμμα και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, δε, ότι «αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί στην αλλαγή του άρθρου 16, δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων».

Έως το τέλος της επόμενης 4ετίας θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος

Ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για καλύτερους μισθούς και αναφέρθηκε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα οτι η ΝΔ κατήργησε το 8ωρο. «Δεν γίνεται με ψέματα να πάμε στην προεκλογική περίοδο», ανέφερε. 

«Κεντρικός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού κατά 25%. Ο καλύτερος τρόπος είναι περισσότερες επενδύσεις και μείωση της ανεργίας», ανέφερε.

«Η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ. Δεν είναι ακρίβεια Μητσοτακη γιατί αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε το πρόβλημα σε άλλες χώρες», συνέχισε ενώ ειπε πως το Καλαθι του Νοικοκυριού και το market pass βοήθησαν. 

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία, που εξέδωσε ο ΟΟΣΑ και τόνισε χαρακτηριστικά «τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή και δεν λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα του 2022». Ο κ. Μητοτάκης έκανε εκ νέου λόγο για εισαγόμενη ακρίβεια και διερωτήθηκε: «εάν υπάρχει κάποιος, που να γνωρίζει το μαγικό τρόπο να μειωθούν οι τιμές ας μας τον πει, εκτός και εάν εννοούν λύσεις τύπου ΔΗΜΗΤΡΑ».

Επανέλαβε, δε, πως το σενάριο της μείωσης του ΦΠΑ δε λειτουργεί και επικαλέστηκε παραδείγματα άλλων χωρών, όπου το εν λόγω μέτρο δε λειτούργησε και η μείωση πιστώθηκε κατ ουσίαν στους παραγωγούς και όχι στους καταναλωτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως έως το τέλος της επόμενης 4ετίας θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όσα υπόσχεται στο πρόγραμμά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντελώς ανεφάρμοστα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λογοδοσία για υποκλοπές – Ν. Μηταράκης: Κράτος Δικαίου στη Βουλή

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε το αίτημα συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και επέλεξε να αποφύγει τη λογοδοσία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος Δικαίου, μετά από αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης. Η σχετική ημερήσια διάταξη θα εκδοθεί σύντομα.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο πλευρό των πολιτών η κυβέρνηση και στις δύσκολες στιγμές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στα εισοδήματα των πολιτών λόγω του πολέμου στο Ιράν, με μέτρα για τα καύσιμα μέσω του Fuel Pass, αλλά και επιδοτήσεις στους αγρότες αναδρομικά από 15 Μαρτίου.
Ελληνική σημαία κυματίζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στα Καλάβρυτα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή παρευρέθηκε στα Καλάβρυτα για την 25η Μαρτίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Συμμετείχε σε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και στη δοξολογία στη Μονή Αγίας Λαύρας.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο του Fly over στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτοντας το εργοτάξιο του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο, ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή και τόνισε τη σημασία του έργου για την πόλη.