Σύσκεψη για την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, τη «γαλάζια οικονομία» και τη νησιωτικότητα.

H ανάπτυξη κοινής δράσης μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ, με σκοπό τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των συναφών τομέων της θαλάσσιας οικονομίας, εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας .

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, τη «γαλάζια οικονομία» και τη νησιωτικότητα και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παραγωγικού συστήματος των νησιωτικών Περιφερειών της χώρας και η διαβούλευση με τα νησιωτικά επιμελητήρια και τους λοιπούς παραγωγικούς φορείς.

Η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου που συμμετείχε στη σύσκεψη, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός στοχευμένου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, που θα απαντάει στις ανάγκες του νησιώτη επιχειρηματία και θα παρέχει το είδος της στήριξης που είναι πραγματικά χρήσιμη για τη λειτουργία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στα νησιά.

Τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, όσο και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συμφώνησαν να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός ειδικού επενδυτικού/ χρηματοδοτικού ταμείου εστιασμένου στην επιχειρηματικότητα, που συνδέεται με το νησιωτικό χώρο, αλλά και τη θαλάσσια οικονομία ευρύτερα, που θα παρέχει πλέγμα εργαλείων, όπως η εγγυοδοσία, τα κεφάλαια κίνησης, η χρηματοδότηση απασχόλησης, η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Απόλυτη επάρκεια στο διπλό και κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού

«Με επισκέψεις μου από το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα, την Ερεικούσα και τους Οθωνούς διαπιστώνω καθημερινά ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν με απόλυτη επάρκεια το διπλό και κρίσιμο ρόλο τους», τόνισε σε ο υπουργός Ναυτιλίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Ο εκσυγχρονισμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών συνεχίζεται σταθερά

Την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου προκηρύσσονται νέες άγονες γραμμές που θα συνδέσουν τις Κυκλάδες με την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο με την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη με τα Δωδεκάνησα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Παραδίδουμε μαθήματα αποφασιστικότητας και νομιμότητας

Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου σημειώνοντας ότι το Λιμενικό είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, βρίσκεται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.