Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ενεργειακών εταιρειών

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Snam, Marco Alverà, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής Enagás, Marcelino Oreja, και τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys, Pascal De Buck.

Συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών ενεργειακών εταιρειών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Snam, Marco Alverà, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής Enagás, Marcelino Oreja, και τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys, Pascal De Buck.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Παράλληλα, εκφράστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλα έργα ενεργειακών υποδομών και επαναβεβαιώθηκε το κλίμα εμπιστοσύνης των τριών εταιρειών, που είναι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Κόιντε: Υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην ενέργεια

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα σε θερμό κλίμα με τον Ιταλό ομόλογό του, Τ. Κόιντε στη Ρώμη. Οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της Μεσογείου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 ειδικούς φρουρούς

«Σήμερα, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς που πλέον βρίσκονται στους δρόμους» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.