ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:05
Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ενεργειακών εταιρειών

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Snam, Marco Alverà, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής Enagás, Marcelino Oreja, και τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys, Pascal De Buck.

Συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών ενεργειακών εταιρειών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Snam, Marco Alverà, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής Enagás, Marcelino Oreja, και τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys, Pascal De Buck.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Παράλληλα, εκφράστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλα έργα ενεργειακών υποδομών και επαναβεβαιώθηκε το κλίμα εμπιστοσύνης των τριών εταιρειών, που είναι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος για πυρηνική ενέργεια στο Παρίσι με 41 χώρες και Μητσοτάκη

Αύριο στο Παρίσι διεξάγεται σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ενέργεια με 41 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Θα υιοθετηθούν κοινές δηλώσεις και θα γίνουν στρογγυλές τράπεζες συζήτησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για την οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. Οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μοναξιά του Οδυσσέα Αθανασίου, η ενεργειακή ανασφάλεια και η DBRS

Οι επενδύσεις στα ξένα από ΔΕΗ - Metlen, γιατί ανησυχεί η Scoop για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, η μοναξία Αθανασίου στην ενημέρωση της Lamda, πόσο θα επηρεαστούν οι τράπεζες από το Ιράν και το νέο «πολεμικό» real estate στην Κύπρο.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Γιατί ο Γ. Περιστέρης επενδύει στο νερό, οι servicers και η μεγάλη υστέρηση

Η κυβερνητική αντίδραση στην ανάρτηση Πολάκη για τους servicers, τι ακούγεται για τα επενδυτικά κίνητρα του Γ. Περιστέρη στην ΕΥΔΑΠ, το βαρύ κλίμα προβληματίζει την Τρ. Πειραιώς και το Ρωσο - Αμερικανικό μπρα ντε φερ για το κέντρο logistics στη Θεσσαλονίκη.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Επιφυλακή για την ενέργεια και στη Βουλή οι συμβάσεις Chevron

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για τις τιμές και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Όπως είπε, οι συμβάσεις Chevron–Helleniq Energy εισάγονται στη Βουλή στις 5/3 και οδηγούνται προς ψήφιση στις 12/3.