ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΕ: Οι υπ. Εξωτερικών θα συζητήσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε νέα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας που έχουν στόχο την καταστολή της παράκαμψης των κυρώσεων μέσω χωρών εκτός ΕΕ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα απασχολήσει σήμερα τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε νέα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας που έχουν στόχο την καταστολή της παράκαμψης των κυρώσεων μέσω χωρών εκτός ΕΕ, όπως το Καζακστάν, η Αρμενία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ουγγαρία έχει επίσης απειλήσει να μπλοκάρει τον τελευταίο γύρο κυρώσεων επειδή στον κατάλογο των εν δυνάμει στόχων έχει περιληφθεί η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η OTP. Η σχετική απόφαση απαιτεί ομοφωνία.

Νέες κυρώσεις πρόκειται να υιοθετηθούν σε βάρος του Ιράν εξαιτίας της καταστολής από το ιρανικό καθεστώς αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η Τεχεράνη εκτέλεσε άλλους τρεις ανθρώπους σε σχέση με τις διαδηλώσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται επίσης να συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν αφού η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολάβησαν για να συναφθεί μια επταήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη, η οποία πρόκειται να τεθεί σήμερα σε εφαρμογή.

Γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται επίσης στην ατζέντα. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες των ευρωπαίων ομολόγων του μέσω βίντεο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η ΕΕ πρέπει να δράσει ενιαία για διεθνή ανταγωνιστικότητα στα φάρμακα

Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία φαρμακευτική πολιτική για να παραμείνει ανταγωνιστική διεθνώς, τόνισε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντησή του με ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της κοινής διαπραγμάτευσης για το φάρμακο.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Απαράδεκτη» η άρση κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες από την ΕΕ

Η Ουκρανία αντιδρά έντονα στην πρόταση της ΕΕ να βγάλει δύο Ρώσους ολιγάρχες από τις κυρώσεις, τονίζοντας ότι στέλνει λάθος μήνυμα στη Μόσχα, ενώ η διεθνής πίεση θα έπρεπε να ενταθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει την άρση κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν

Οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν, εφόσον καμία χώρα δεν διαφωνήσει εντός ωρών. Η απόφαση έγινε ενώ παρατάθηκαν για τρία χρόνια οι κυρώσεις σε χιλιάδες ρωσικά πρόσωπα και οντότητες.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα φιλοξενεί τη Φθινοπωρινή Ακαδημία EPP Women και τις προκλήσεις ΕΕ

Η Αθήνα φιλοξένησε τη Φθινοπωρινή Ακαδημία του EPP Women, εστιάζοντας στην ισότητα φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση, με συμμετοχή κυβερνητικών και ευρωπαϊκών στελεχών. Μ. Συρεγγέλα: «Η ενδυνάμωση αφορά τη δημοκρατία και την οικονομία».
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές ως «επίφαση δημοκρατίας»

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τις βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία «επίφαση δημοκρατίας», καθώς δεν υπήρχε πραγματική αντιπολίτευση και το κυβερνών κόμμα επικράτησε χωρίς αμφιβολία, ενώ αποκλείστηκαν όσοι αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία.