Πηγή: ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Αναζητούμε την καλύτερη λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την συνάντηση με την με τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας τόνισε πως τα χρέη των ναυπηγείων ανέρχονται στα 231 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση με τετραμέλη αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε τις κινήσεις της κυβέρνησης για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην υπερχρεωμένη επιχείρηση, στηλίτευσε τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο και ευχήθηκε «η σημερινή ενέργεια να μην πυροδοτήσει το κλίμα και να μην χαλάσει το σχέδιο εξυγίανσης, καθώς, εάν αυτό συμβεί, όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και τα ναυπηγεία θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση καθ' όσον το δημόσιο θα απαιτήσει αναγκαστικά το σύνολο των χρεών από την εν λόγω επιχείρηση μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης «Τα ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Τα χρέη τους προς τους εργαζόμενους, το δημόσιο και τις τράπεζες, ανέρχονται σήμερα στα 231 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού που ανεβάζουν, ενδεχομένως, τα χρέη και άνω των 300 εκατομμυρίων» και σημείωσε πως «Μία τέτοια επιχείρηση, που ανήκει μάλιστα σε ιδιώτη, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε πτώχευση, σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη δουλειά τους».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει βιώσιμη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «εξακολουθεί, μέσω των συμβολαίων του Πολεμικού Ναυτικού, να πληρώνει τη μισθοδοσία των εργαζομένων και ταυτόχρονα βρίσκεται στην εξεύρεση επενδυτού. Είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία ΟΝΕΧ για να ακολουθηθεί το μοντέλο των ναυπηγείων Σύρου».

Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο υπουργείο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «Δυστυχώς, πέραν της νόμιμης, λελογισμένης και απόλυτα θεμιτής διαμαρτυρίας, που κάθε εργαζόμενος αυτονόητα έχει δικαίωμα, κάποιοι «θερμοκέφαλοι» προχώρησαν και σε έκνομες ενέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο το σχέδιο εξυγίανσης. Πέταξαν καπνογόνα, δυναμιτάκια, και προσπάθησαν να εισβάλλουν δια της βίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργώντας την εικόνα μίας σύγκρουσης με τους εργαζομένους, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, καθ’ όσον από τους 600 εργαζομένους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στη σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετείχαν ούτε 50».

Ο υπουργός δήλωσε πως στη συνάντηση που είχε με την τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι ίδιοι πήραν σαφή απόσταση από τα επεισόδια και τα χρέωσαν σε άτομα που ενδεχομένως είναι και εκτός των ναυπηγείων..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονάδα παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην Εύβοια επισκέφθηκε ο Παπαθανάσης

Με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός αναφέρει ότι η επιχείρηση της οικογένειας Ζαργάνη αναπτύσσεται με 15 εργαζόμενους «και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως οφείλει, στηρίζει τις ΜΜΕ».      
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποζημίωση για το «Dieselgate»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως βάσει της ελληνικής νομοθεσίας δεν υφίσταται παράβαση, σημειώνοντας ωστόσο πως ο κάθε καταναλωτής μπορεί να στραφεί εναντίον της Volkswagen εφόσον το επιθυμεί.