ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα μας ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει πως «οι μάχες που καλούμαστε να δώσουμε και να κερδίσουμε, είναι μάχες ιδεών και προτάσεων για ένα ασφαλέστερο, δικαιότερο και καλύτερο μέλλον».

«Έχουμε τον στόχο στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση, τον λαϊκισμό, την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος, που μπαίνουν εμπόδιο στην ευημερία και την προοπτική του ελληνικού λαού», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει πως «οι μάχες που καλούμαστε να δώσουμε και να κερδίσουμε, είναι μάχες ιδεών και προτάσεων για ένα ασφαλέστερο, δικαιότερο και καλύτερο μέλλον. Είναι μάχες για την προάσπιση της Δημοκρατίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη μείωση των ανισοτήτων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Είναι μάχες για να μην επικρατήσει η συντήρηση και η στασιμότητα και εν τέλει η παρακμή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 25 Ιουνίου καλεί όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες «να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια που κάνουμε, απαντώντας στο φόβο και το διχασμό που καλλιεργούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με ψήφο εμπιστοσύνης, σιγουριάς και ελπίδας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται «για να συγκροτηθεί για ένα κράτος, το οποίο σέβεται τον πολίτη και διασφαλίζει τα δικαιώματά του αλλά και τις ευκαιρίες που χρειάζεται στη ζωή του. Με ισχυρούς θεσμούς που βάζουν φραγμούς στο ανεξέλεγκτο της εξουσίας και ένα κράτος δικαίου που θα λειτουργεί χωρίς εξαιρέσεις ατιμωρησίας για τους ισχυρούς».

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτει αναλυτικά τους βασικούς προγραμματικούς στόχους του κόμματός του για τη Διαφάνεια στο Κράτος, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, τη δίκαιη φορολογία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως προτεραιότητα είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος στα πρότυπα των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών, «με την άμεση ανάγκη για την αναγέννηση του ΕΣΥ».

Αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, παρέστη  στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου. Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Τιμούμε τη μνήμη των Διστομιτών, που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, που είναι φρουρός για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας.

Έχουμε χρέος επίσης να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο. Άλλωστε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι εδώ από τη Βοιωτία, -με τον Γιάννη Σταμούλη-, ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα και θα τον ολοκληρώσουμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Αποστολάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Αποστολάκης στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνάντηση με Ν. Ανδρουλάκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έπειτα από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος τον καλωσόρισε, αναγνωρίζοντας το ήθος και την πορεία του.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα με τον Άδ. Γεωργιάδη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι μόνο για την κυβέρνηση δεν προβληματίζει η εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται ελλιπείς ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας και προβάλλει ως επιτυχία την αποκάλυψη παρανομιών μέσω της εφαρμογής MedWatch.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά για νέα αλλαγή, χωρίς εξαρτήσεις

Από το Ηράκλειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη νέας πολιτικής αλλαγής και αναφέρθηκε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το αυξημένο κόστος ζωής.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.
Μιλένα Αποστολάκη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους οφειλέτες ως «προστασία»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στο υπ. Οικονομικών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βλέπει το ιδιωτικό χρέος μόνο λογιστικά και αγνοεί το κοινωνικό του κόστος, με ρυθμίσεις που δεν προστατεύουν επαρκώς τους οφειλέτες.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.