ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την ΓΣΕΒΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθάς, ανέφερε ότι η συνεργασία της Συνομοσπονδίας με τον νέο υπουργό Αδ. Γεωργιάδη θα είναι αντίστοιχη με αυτή που είχαν όταν ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί κκ Βασίλης Σπανάκης και Πάνος Τσακλόγλου.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον κ. Καββαθά και τη ΓΣΕΒΕΕ για την πρώτη τους επίσκεψη στο γραφείο μου πλέον από τη θέση του υπουργού Εργασίας. Η αλήθεια είναι πως και από τη νέα μου θέση υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να υλοποιήσουμε μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς, για να λειτουργήσουν όλα καλύτερα, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και να ωφεληθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων. Σε ένα τέτοιο πνεύμα καλοπιστίας και καλής συνεργασίας ξεκινάμε σήμερα και να είστε βέβαιοι ότι άμεσα θα πάρουμε αποφάσεις, για να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, κ. Σπανάκης, υπογράμμισε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα με τον υπουργό να συναντήσουμε τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και να συζητήσουμε για τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, κάναμε μία κουβέντα ουσιαστική. Μία κουβέντα η οποία πιστεύω ότι θα έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα και θα δείξει για άλλη μία φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά του υπουργού στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες».

Ο υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, σημείωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και συνεργάτες του. Στη σύντομη, αλλά εποικοδομητική συζήτηση, που ακολούθησε, τέθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της συνομοσπονδίας στα πεδία της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. Όπως ανέφερε και ο υπουργός, κ. Γεωργιάδης, σε πνεύμα συνεργασίας θα γίνει προσπάθεια επίλυσής τους, ώστε και η αγορά να λειτουργεί καλύτερα και τα δικαιώματα των εργαζομένων να είναι σεβαστά».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθάς, ανέφερε: «Είχαμε μία συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ως Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων μαζί με τους συνεργάτες μου και θέσαμε τα θέματα που αφορούν τους κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ. Νομίζω ότι η συνεργασία μας και σε αυτό το υπουργείο θα είναι αντίστοιχη της συνεργασίας που είχαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης είναι υπουργός που αντιλαμβάνεται γρήγορα και παίρνει γρήγορες αποφάσεις, κάτι που είναι πολύ θετικό για την επιχειρηματικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stefanos Kasselakis, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Σ. Κασσελάκη με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «θα ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση, προκειμένου να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των τεράστιων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο ουσιαστικά αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Katrinis-Mixalis-KINAL-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τoν πληθωρισμό της απληστίας που κυριαρχεί στην αγορά.