ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Business Daily, Syriza
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των καταστροφών

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι «έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα- όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς».

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία πολιτική πρόληψης και δασοπροστασίας. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο για ένα φαινόμενο που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένο, για μία σχεδόν προαναγγελθείσα καταστροφή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό «CENTER TV» της Καβάλας

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι «έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα- όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς» και υποστήριξε ότι «η ΝΔ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κάνει μία διαχείριση επικοινωνιακού τύπου». Ειδικότερα, είπε ότι μετά από μια τετραετία κυβέρνησης ΝΔ υπάρχουν 3.000 κενά σε πυροσβέστες. «Γιατί; Δεν υπήρχε πλήρης δημοσιονομική χαλαρότητα; Δεν δαπανήθηκαν 60 δισ.; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις πυροσβεστών; Γιατί δεν υπήρξαν μέτρα πρόληψης και δασοπροστασίας;».

Για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την υποψηφιότητά της, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να υπάρξει ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δυναμώσει, να αποκτήσει άμεσα ισχυρή παρουσία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο σήμερα για να επανέλθει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά». Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι εκφράζει ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας και ότι αυτό αποτυπώνεται σε δύο ζητήματα: «Το ένα αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, το πώς δηλαδή μπορεί ένα κόμμα πυλώνας του προοδευτικού χώρου να εκφράσει συγκεκριμένες πολιτικές που θα δίνουν προοπτική στους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπεί, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία.

Γιατί μία συζήτηση περί 'ταμπέλας', ουδόλως απαντάει στο ζήτημα και πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση». Πρόσθεσε ότι το δεύτερο ζήτημα είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ο οποίος πρέπει πρώτα απ' όλα να αποκτήσει δεσμούς στους φορείς εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στα επαγγελματικά επιμελητήρια». Σημείωσε ότι επίσης, πρέπει να γίνει ένα κόμμα «με αυστηρούς κανόνες που θα τηρούνται από όλους και το οποίο θα αξιοποιεί την επιστημονική και τεχνική γνώση που είναι αναγκαία, για να έχουν βάθος οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις του». Καταληκτικά, ανέφερε ότι προτείνει ένα κόμμα «που θα λειτουργεί μεθοδικά, στη βάση της επιστημονικής γνώσης, στη βάση κανόνων και στη βάση δομών».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση της κυβέρνησης στην επαναφορά των γκρίζων ζωνών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Η Τουρκία επανέρχεται στην κλιμάκωση μέσω της επικίνδυνης και ανυπόστατης θεωρίας των "γκρίζων ζωνών" - η οποία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την "προικίζει", επιπλέον, με κεφάλαιο και προσωπικό» αναφέρεται στη δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με αποβολές απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στον σχολικό εκφοβισμού

«Συνεχίζει την απαξίωση του παιδαγωγικού και διδακτικού ρόλου του σχολείου, καθιστά τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο αστυφύλακα και τους γονείς απολογούμενους κι αβοήθητους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν κρύβονται οι σχέσεις Μητσοτάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι αφού ο πρωθυπουργός «απέπεμψε» και «ανάγκασε σε παραίτηση» τους κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκο, «τώρα προχωρά σε εσωτερική αναδιανομή των αρμοδιοτήτων τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Η ΝΔ να υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής

«Αποδέχεται ο πρωθυπουργός; Ιδού η Ρόδος για όλα: Μπάζωμα, μονταζιέρα, κουκούλωμα, εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, παράνομο διορισμό σταθμάρχη, πράξεις και παραλείψεις. Όλα στο φως» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.