ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Απαραίτητες οι σύγχρονες υποδομές για ασφαλείς μεταφορές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη το αίτημα των πολιτών για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές.

«Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας» τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας μία αποτίμηση των πρωτοβουλιών των τελευταίων δεκαπέντε ημερών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, «η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σηματοδοτεί, σε κορυφαίο επίπεδο, την ισχυρή πολιτική βούληση για απόλυτη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» και τονίζει πως «στην κατεύθυνση αυτή εργαστήκαμε και το τελευταίο δεκαπενθήμερο».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει «Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων και την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ, θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις και δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο, βρέθηκα στη νησί, όπου συναντήθηκα με όλα τα συναρμόδια μέρη για τη διευκόλυνση των επιβατών και την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ.

Επιθεώρησα τις εργασίες στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου - Αμβρακίας και της Πατρών - Πύργου, που αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας. Στην Πάτρα συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, συνομίλησα με οδηγούς και εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών. Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού και την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου.

Πραγματοποίησα επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας», καταλήγει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Ταχιάος: Έκκληση στα κόμματα να μην στοχοποιήσουν το Flyover

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο έργο είναι μη αναστρέψιμη, δηλαδή ο περιφερειακός σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% έχει πάρει τη μορφή την εργοταξιακή που θα έχει στη συνέχεια του έργου», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.
Xristos Spirtzis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σπίρτζης: Μεγάλη η απομείωση του προσωπικού στον σιδηρόδρομο

Επί υπουργίας μου ανησυχούσα για όλα, αλλά όχι για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου είπε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι είχε μεν υπάρξει μεγάλη μείωση προσωπικού πριν αναλάβει, ωστόσο το προσωπικό κατά το διάστημα 2015-2019 ήταν «επαρκέστατο».