ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Marinakis-Pavlos
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαρινάκης: Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για την καταπάτηση παραλιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι έλεγχοι δεν έχουν ξεκινήσει τώρα αλλά γίνονται εδώ και μεγάλο διάστημα και θα συνεχιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Υπάρχουν δύο γενικές διαπιστώσεις τις οποίες αποδεικνύεται ότι τις σέβεται η κυβέρνηση: Είναι υπεράνω όλων η εφαρμογή του νόμου και σε αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά. Και η δεύτερη είναι ότι η κοινωνία των πολιτών, πολλές φορές, αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, η οποία έχει, όμως, ήδη ξεκινήσει από την κυβέρνηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σε ερώτηση για το «κίνημα της πετσέτας».

«Πράγματι, λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα θέμα: το θέμα της εφαρμογής του νόμου, το θέμα του σεβασμού των συμβάσεων παραχώρησης κάποιου συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στα περιστατικά που είδαμε στην Πάρο και σε άλλες περιπτώσεις βγαίνουν μπροστά. Πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι διεκδικούν το αυτονόητο. Εμείς θα πούμε ότι αυτό το οποίο διεκδικούν, εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, που είναι δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε να ξεκινήσει τώρα ούτε τους ελέγχους, ούτε την επιβολή προστίμων, ούτε και πολύ σοβαρών κυρώσεων, όπως είναι οι κατεδαφίσεις. «Να σας πω καταρχάς ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, στη συγκεκριμένη παραλία στην οποία πήρε περισσότερες διαστάσεις -μιλάμε για τη Σάντα Μαρία- οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν προηγηθεί εδώ και κάποιες ημέρες: 21 και 24 Ιουλίου ήταν οι σχετικές εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες, μάλιστα, από ό,τι έχω την εικόνα, βρήκαν αρκετά τα οποία πρέπει να διορθωθούν ή και ίσως και κάποιες παραβάσεις από ό,τι φαίνεται» ανέφερε.

«Προφανώς, αυτό το οποίο προέκυψε είναι ότι απείχαν αυτά τα οποία είχαν συμφωνήσει με τη σύμβαση παραχώρησης οι εκμεταλλευόμενοι την παραλία, απείχαν από αυτό το οποίο έβλεπε κανείς ως εικόνα. Κι αυτό εξόργισε τους πολίτες» είπε.

Επίσης σημείωσε ότι η εικόνα της παραλίας, και μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν οι πολίτες και μετά την άμεση παρέμβαση που υπήρξε, έχει μεγάλη διαφορά από την εικόνα πριν από την παρέμβαση των πολιτών.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κίνηση αυτή των πολιτών δείχνει ότι ανάδειξαν πολύ πιο γρήγορα ένα ζήτημα και το κράτος επενέβη άμεσα και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει το τεκμήριο της αξιοπιστίας με πολλές κινήσεις που έχουν γίνει. «Να σας θυμίσω ότι για τη Μύκονο, όταν έγινε το περιστατικό αυτό με τον αρχαιολόγο και είχαμε όλη αυτή την κινητοποίηση, ενώ κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι η Κυβέρνηση θα φοβηθεί, θα κάνει πίσω, θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος, μετέφερε την αρμοδιότητα από τον Δήμο στο κεντρικό Κράτος, έκανε άμεσα πολλές αυτοψίες, πάρα πολλές κινήσεις κατεδάφισης, πρωτόκολλα κατεδάφισης, τα οποία οδήγησαν και σε πολύ αυστηρά πρόστιμα και κάποιες επιχειρήσεις έκλεισαν. Και δεν είναι μόνο τα περιστατικά της Μυκόνου. Έχουμε επέμβαση και σε περιπτώσεις όπως είναι στην Πάρο, στη Σέριφο, στη Ρόδο» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η μάχη για εμάς είναι μόνο μία, αυτή της 21ης Μαΐου

Όπως υπογράμμισε, δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση η οποία τήρησε τις προεκλογικές προγραμματικές της δεσμεύσεις σε τέτοιο βαθμό, και μάλιστα εν μέσω πολλαπλών κρίσεων τις οποίες αντιμετώπισε αποτελεσματικά.