ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Δένδιας: Το πρόγραμμα «Θητεία-Ευκαιρία» συμβάλλει στην ανάπτυξη

«Η πιστοποίηση της απόκτησης των δεξιοτήτων κατά τη στρατιωτική θητεία φιλοδοξούμε να έχει άμεσο αντίκρισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Μέσω του προγράμματος "Θητεία-Ευκαιρία" φιλοδοξούμε -με την απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων- να καταστεί η θητεία περισότερο ελκυστική και να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντας νέες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους της χώρας μας», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, σε δήλωση του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο κ. Δένδιας αφού επανέλαβε ότι «η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής 'Αμυνας», γνωστοποίησε τα εξής: «Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο οριζόντιες δεξιότητες για όλους, όπως η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, όσο και κάθετες εθελοντικού χαρακτήρα, όπως η εκπαίδευση σε ειδικότητες που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση και η φοίτηση σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι θα δοθεί έμφαση σε ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Η πιστοποίηση της απόκτησης των δεξιοτήτων κατά τη στρατιωτική θητεία φιλοδοξούμε να έχει άμεσο αντίκρισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση, μέσω της μοριοδότησης στις προκηρύξεις συναφών αντικειμένων από το Δημόσιο, αλλά και μέσω της σύνδεσης με την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με συγκεκριμένες δράσεις. Επιθυμία μας είναι ο νέος να αντιμετωπίζει με επιπλέον εφόδια το νέο στάδιο της ζωής που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψή του, επανέλαβε ότι η χώρα μας προσβλέπει στη συνεργασία του ελληνικού αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις με το βρετανικό αμυντικό οικοσύστημα, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
businessdaily-Dendias-Nikos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες οι επενδύσεις στην ελληνική αμυντική τεχνολογία

«Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την στρατηγική για την αμυντική αυτάρκεια της ΕΕ και είναι δεσμευμένη να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην προάσπιση του ευρωπαϊκού χώρου» δήλωσε μεταξύ άλλων.