ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Zelensky-Volodimyr-Zelenski
Φωτο: Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

Ευχαρίστησε την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος Ζελένσκι

Δήλωσε ευγνώμων για την υποστήριξη από τη χώρα μας στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα.

Τις θερμές ευχαριστίες της Ουκρανίας για τη στάση της χώρας μας σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Με μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαριστεί προσωπικά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνει: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ένταξη στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική εταιρική σχέση. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Ακόμα, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Κίεβο και την Οδησσό από κοινού με τον Ντμιτρό Κουλέμπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Ζητά κοινό βηματισμό για αμυντικές προμήθειες

H Ελλάδα πηγαίνει στη σύνοδο από θέση ισχύος καθώς ως ένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν ποσοστά αμυντικών δαπανών στη Συμμαχία έχει βαρύνοντα λόγο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: Ήταν κάτι πολύ άγριο, ανησυχήσαμε

«Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συνδράμει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας μας προς την Ουκρανία, καθώς και τη σταθερή στήριξη στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της.