ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
Ο Κώστας Μπακογιάννης συμμετέχει στο Delphi Economic Forum συζητώντας για την Αθήνα και την επιχειρηματικότητα.

Την Χειμάρρα θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων με την παρουσία θα μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης Φρέντυ Μπελέρη και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου.

Στη Χειμάρρα θα βρεθεί αύριο (14/8) ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση -διαδήλωση, που διοργανώνει στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στις 6 μ.μ. η ομογένεια, μέσω της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Οι συμμετέχοντες ζητούν την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του. Η ημερομηνία που επελέγη δεν είναι τυχαία, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του.

Αυτό που αναμένουν οι διοργανωτές είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενσκήψει πάνω στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. «Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών Αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια», επισημαίνουν κι έτσι ζητούν να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος και να τερματιστεί άμεσα η προφυλάκισή του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων με την παρουσία του στη συγκέντρωση, θα μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών Αρχών, σε μια περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ειδικά για την επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη αύριο το απόγευμα στην Αλβανία, η «Ομόνοια Χειμάρρας», σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Αποτελεί μεγάλη μας τιμή και χαρά, που στην προσπάθειά μας αυτή θα συμμετέχει με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, συμβάλλοντας έμπρακτα ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους δήμους για τη συμπαράστασή τους και την έμπρακτη στήριξη. Μάς γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβάθυνση αμυντικών δεσμών με Αλβανία και γεωπολιτικές προκλήσεις

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο Αλβανό Υπουργό Άμυνας, Έρμαλ Νούφι, συζήτησαν για ενίσχυση συνεργασίας και συμφώνησαν επίσκεψη του Νούφι στην Αθήνα.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η μειονότητα γέφυρα φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας στα Τίρανα, όπου συζήτησαν τη γεωπολιτική κατάσταση. Έθεσε επίσης το ζήτημα της Χειμάρρας και της σημασίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ως γέφυρα φιλίας.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση σύγκληση επιτροπής για τα στρατιωτικά κοιμητήρια Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στο Χ τη συμφωνία με τον Αλβανό υπουργό Άμυνας για άμεση σύγκληση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στρατιωτικών κοιμητηρίων, τονίζοντας τον σεβασμό της Ελλάδας στους πεσόντες για την πατρίδα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητήθηκε η ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας στη συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας και ο Αλβανός ομόλογός του συζήτησαν για τις διμερείς αμυντικές σχέσεις, τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ και τις διεθνείς εξελίξεις στα Τίρανα. Ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία του σεβασμού της ελληνικής μειονότητας.
Ελλάδα και Αλβανία σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο φόρουμ Ελλάδας - Αλβανίας

Στις 22 Μαΐου 2026, πραγματοποιήθηκε το Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας-Αλβανίας στο ΕΒΕΑ, με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και την προώθηση νέων επενδύσεων, παρουσία εκπροσώπων από Αθήνα και Τίρανα.