ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φώτο: ΑΠΕ

Θωμάς: Ανοίγει η αγορά φυσικού αερίου με τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ

«Προσδοκούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προμήθειας φυσικού αερίου» είπε ο υφυπουργός Ενέργειας.

Σημαντικό βήμα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την προκήρυξη σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, του διαγωνισμού για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενάμιση μήνα μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά την διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινούμε και τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, λιγότερο από δύο μήνες μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προσδοκούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προμήθειας φυσικού αερίου, επ' ωφελεία των καταναλωτών/χρηστών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προσβλέπουμε σε εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας -όπως άλλωστε και για τη ΔΕΠΑ Υποδομών»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

12 γερουσιαστές ΗΠΑ: Προδοσία η αγορά ρωσικού ντίζελ από συμμάχους

Δώδεκα Αμερικανοί γερουσιαστές, ανάμεσά τους και Ρεπουμπλικάνοι, καταγγέλλουν συμφωνία Τραμπ για αγορά ρωσικού ντίζελ, μιλώντας για «προδοσία Ουκρανών» και ζητούν την επαναφορά κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Μαζί με ΚΕΔΕ βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του Προεδρείου της ΚΕΔΕ για συνεργασία σε ενεργειακά, περιβαλλοντικά και πολεοδομικά θέματα. Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας για την επιτάχυνση παρεμβάσεων.
Πέτερι Όρπο Φινλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελσίνκι: Απογοήτευση για τη συμφωνία Τραμπ σχετικά με ρωσικό ντίζελ

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο εξέφρασε έντονη απογοήτευση για τη χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό ντίζελ, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στις προσπάθειες στήριξης της Ουκρανίας και χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Πούτιν.
Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος Ομλου AKTOR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξάρχου: Κομβική η συμβολή Γκίλφοϊλ στην προώθηση του Κάθετου Διαδρόμου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atlantic SEE LNG Trade, Αλέξανδρος Εξάρχου, τόνισε πως ο Κάθετος Διάδρομος αποτελεί εθνική στρατηγική προτεραιότητα για Ελλάδα και ΗΠΑ, με διαρκή στήριξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβαρδισμός πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαναά από Σ. Αραβία

Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε εγκατάσταση της Yemen Petroleum Company κοντά στη Σαναά, όπως μετέδωσε το Al-Masirah. Προηγήθηκε προειδοποίηση για εκκένωση, προκαλώντας πανικό και συνωστισμό σε βενζινάδικα της Υεμένης.