ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Έτοιμο το προσαρμοσμένο εμβόλιο για τoν Covid-19 από BioNTech - Pfizer

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές» υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 για την αντιμετώπιση της COVID-19, που αναπτύχθηκε από την BioNTech-Pfizer. Αυτό το εμβόλιο σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση της ασθένειας. Είναι η τρίτη προσαρμογή αυτού του εμβολίου για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές της COVID-19. Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Σημειώνει επίσης ότι «αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Πίεση από γρίπη και COVID, έμφαση σε εμβολιασμό 60+

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός για την άνοδο της γρίπης και COVID-19. Συνέστησε εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 και ευπαθείς, διαβεβαιώνοντας πως το ΕΣΥ είναι έτοιμο και όλα είναι υπό έλεγχο.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρωτοσέλιδα αναδεικνύουν υγεία, αγροτικές εντάσεις και κοινωνική πίεση

Τα πρωτοσέλιδα καταγράφουν ανησυχία για τη γρίπη, κοινωνική δυσαρέσκεια, εντάσεις στα αγροτικά μπλόκα και κρίσιμες εξελίξεις σε φάρμακα και οικονομία, σκιαγραφώντας το κλίμα της επικαιρότητας.
Σήμα COVID-19 αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έρευνα Τραμπ για θανάτους που ίσως σχετίζονται με εμβόλια COVID

Η FDA ερευνά πιθανούς θανάτους από τα εμβόλια κατά της COVID-19 σε παιδιά και ενήλικες, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, εν μέσω συζητήσεων για πολιτικοποίηση της υγειονομικής πολιτικής.
Κοτόπουλα σε κοτετσίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κίνδυνος νέας πανδημίας από μετάλλαξη του ιού της γρίπης πτηνών

Η επικεφαλής του Ινστιτούτου Pasteur προειδοποιεί ότι αν ο ιός της γρίπης των πτηνών μεταλλαχθεί ώστε να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από την COVID-19.