ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Μ. Βορίδης: Ευνοϊκό για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για κομματικά υποκινούμενες απεργίες, σημειώνοντας ότι σε κάποια επαγγέλματα υπάρχει έλλειψη εργαζομένων και η αυξημένη ζήτηση για εργασία οδηγεί σε αύξηση μισθών.

Το ιστορικό χαμηλό ανεργίας που έχει επιτευχθεί τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που έστρεψε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση και το συνδικαλιστικό κίνημα για την πανελλαδική απεργία απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Πόσοι απήργησαν; Πόσοι ήταν στις πορείες; Ήταν 5.000;». Με τα ερωτήματα αυτά ξεκίνησε τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξή ο υπουργός Επικρατείας στον τηλεοπτικό σταθμό "Blue Sky", επισημαίνοντας συγχρόνως ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους και αφορά, δεν απήργησαν. Απήργησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, παρότι δεν τους αφορά. «Μιλάμε για απεργία ...αλληλεγγύης, όταν οι κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενοι δεν απήργησαν», ανέφερε ο Μ. Βορίδης κάνοντας, επιπλέον, λόγο για «επαναστατική γυμναστική» και «απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος». Ένα κίνημα, συνέχισε, το οποίο είναι «βαθιά νυχτωμένο» και καθόλου γειωμένο στην κοινωνία, συμπλήρωσε. Και το οποίο δεν βοηθά να υπάρξει γόνιμος διάλογος. «Ακούμε κραυγές, λες και έχει έλθει η καταστροφή του κόσμου», ανέφερε ακόμη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «ο κόσμος έχει καταλάβει πού μας οδήγησαν οι εμμονές της Αριστεράς».

Όμως, όπως τόνισε στο σημείο αυτό, εξαιτίας των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ιστορικό χαμηλό ανεργίας, σε κάποια δε, επαγγέλματα υπάρχει έλλειψη εργαζομένων, και η αυξημένη ζήτηση για εργασία οδηγεί σε αύξηση μισθών. Η αναφορά του υπουργού έκλεισε κάνοντας λόγο για κομματικά υποκινούμενες απεργίες.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης έκανε ειδική μνεία στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Αφού παρατήρησε πως η κυβέρνηση δεν έχει μέτωπο με την αντιπολίτευση, ζήτησε από τους πολίτες να δουν «την κριτική των "δεξιών κομμάτων" σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο. Κατέληξαν να είναι πιο αριστεροί από τους αριστερούς. Κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα υιοθετήσει την πιο σκληρή, μηδενιστική, λαϊκιστική κριτική απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που είναι ευνοϊκό για τους εργαζομένους». Εν κατακλείδι, όμως, «το σημαντικό, για μας, είναι τα προβλήματα των πολιτών. Με αυτά αναμετριόμαστε, αυτά σκεφτόμαστε, αυτή είναι η καθημερινή μας αγωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με Θ. Παφίλη για απεργίες και εργασιακά

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «τυραννία του ΚΚΕ» σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο θα βάλει τέλος σε φαινόμενα εμπόδισης εργασίας. Τα βέλη του προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τι αλλαγές φέρνει

Προχωράει η συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων. Τί ορίζεται για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.
Adonis Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Προτεραιότητα να υπάρξει δικαιοσύνη στον χώρο εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε το μισθολογικό χάσμα που παρατηρείται μεταξύ ανδρών και γυναικών και υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα τις αντιμετωπίσει με τις πολιτικές που εφαρμόζει.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Καταργείται η παρακράτηση του 30% στους συνταξιούχους

Σχετικά με το αν το μέτρο ευνοεί την απασχόληση των συνταξιούχων εις βάρος των νέων, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι «το απόθεμα των θέσεων εργασίας δεν είναι δεδομένο και πως η αύξηση της εργασίας ευνοεί συνολικά την οικονομία».
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών που είναι στον κατάλογο ομιλητών και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Οι καλύτερες συνθήκες οδηγούν σε ανάπτυξη της οικονομίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ανάρτησή του στα social media με αφορμή την ΚΥΑ για την ασφάλεια των διανομέων, τόνισε πως έληξε μια εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και χρόνια.