ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μ. Κατρίνης: Δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού η νίκη Κασσελάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω θέσεων που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και η ανάδειξη του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη που υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε «καλή δύναμη στον κ. Κασελάκη που επικράτησε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «αυτό, βέβαια, δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως θέλουν να το εμφανίσουν κάποιοι. Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα προκύψει, όταν δημιουργηθεί μια πειστική και κυρίως πλειοψηφική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες».

Ο κ. Κατρίνης τόνισε πως η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, «εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ. Για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο πλειοψηφικό ρεύμα, απαιτούνται καθαρές θέσεις και ιδέες που κινητοποιούν την κοινωνία. Οι πολίτες περιμένουν και κρίνουν, θέλουν θέσεις και προτάσεις για τα ελληνοτουρκικά, για την οικονομία, την ακρίβεια, τις επιχειρήσεις, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την υγεία, τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλονται, αλλά δε γίνονται. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».  

Σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι τέτοια ζητήματα τα ανοίγει μόνο η κοινωνία και προκύπτουν ως κοινωνική ανάγκη. Ο κόσμος αναζητά μια διαφορετική, ρεαλιστική και πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε συνειδητοποιήσει και γι αυτό ακριβώς  δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην ουσία και το περιεχόμενο, με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις στα καθημερινά ζητήματα και τα μείζονα εθνικά θέματα».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η προκαταρκτική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη

Μετά από 15 ώρες συνεδρίασης, απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της σύμβασης «717» στο πλαίσιο της διερεύνησης του δυστυχήματος για τα Τέμπη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Pulse: Πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, πρώτη με 33% η Νέα Δημοκρατία

Στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Τι απαντούν οι ψηφοφόροι για τον νέο τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών.
Nikos Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στόχος, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη ΝΔ

«Με ρωτάτε αν κάνουμε συμμαχίες. Κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες με την οικολογία, με τα κινήματα, με ανθρώπους της Αριστεράς που όμως δεν είναι λαϊκιστές και σέβονται τις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.