ΓΔ: 1460.91 0.59% Τζίρος: 45.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostas Xatzidakis, Kostas Chatzidakis
Φωτό: Aris Oikonomou/ SOOC

Στην Αλβανία ο υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, τα Βαλκάνια στο επίκεντρο

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συμμετάσχει στη σύνοδο με τις συνομιλίες να αναμένεται να καλύψουν θέματα που αφορούν στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ.

Στα Τίρανα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα «Κοινή Περιφερειακή Αγορά- Ένα βήμα προς την ενιαία αγορά της ΕΕ».

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν θέματα που αφορούν στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ, στην οικονομική σύγκλιση των κρατών της περιοχής με την υπόλοιπη Ευρώπη και στην ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών ώστε να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές, αλλά και η μελλοντική ενσωμάτωσή τους στην ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στην οικονομία επιτυγχάνεται σύγκλισή με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η διαμόρφωση των νέων δημοσιονομικών κανόνων ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς, σύνθετης και δύσκολης διαπραγμάτευσης, όπου η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε με τρόπο ενεργό και ουσιαστικό».
Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση τίθεται άμεσα νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ

Εκτός των άλλων θα υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές, με στόχο να δημιουργηθούν ξεχωριστές διευθύνσεις για τα μεγάλα και ώριμα προς εκμετάλλευση ακίνητα και για τις επιμέρους μικρότερες παραχωρήσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Θα προσπαθήσω για την οικονομική πρόοδο της χώρας μας

«Με τον Χρίστο Δήμα γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Πολιτικός της νέας γενιάς, που έχει παράλληλα νέες ιδέες και διεθνείς παραστάσεις. Αναλαμβάνει την κρισιμότερη ίσως θέση της μέχρι τώρα διαδρομής του» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη τονίζει ο Νίκος Παπάς

«Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την "κοστολόγηση" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες» επισημαίνει ο κ. Παπάς.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Χατζηδάκης φέρνει στη Βουλή το... οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Οικονομικών καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την οικονομία στην Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και να υπάρξει μια αξιολόγηση για την οποία θα ενημερωθεί με ακρίβεια ο ελληνικός λαός.