ΓΔ: 2083.15 -0.79% Τζίρος: 155.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Οικογένεια προσφύγων Μόρια
Οικογένεια προσφύγων σε προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια, Ελλάδα, πίσω από φράχτη.

Στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος MED5 για το ζήτημα του μεταναστευτικού

Τις εργασίες της Συνόδου θα ανοίξει o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ίλβα Γιόχανσον, με μήνυμά της.

Τα δύσκολα ζητήματα του μεταναστευτικού σε μία κρίσιμη στιγμή πρόκειται να συζητήσουν οι υπουργοί Μετανάστευσης της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στην 6η κατά σειρά Σύνοδο των κρατών - μελών της ομάδος MED5.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι υπουργοί αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης θα συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, τόσο στη Μεσόγειο όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Η Σύνοδος αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών του ΜΕD5 στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού και η περαιτέρω εναρμόνιση των θέσεων τους στη δύσκολη όσο και κρίσιμη διαπραγμάτευση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (Migration Pact).

Τις εργασίες της Συνόδου θα ανοίξει o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ίλβα Γιόχανσον, με μήνυμά της.

Το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο στους ομολόγους του, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Με το πέρας των εργασιών της συνόδου, αναμένεται η έκδοση κοινής δήλωσης των πέντε υπουργών, ενώ το Σάββατο θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν: o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος και προεδρεύει της Συνόδου, o υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα Γκόμεθ, η χώρα του οποίου βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, o υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόσι, ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλιέρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σταθερά ενθαρρυντική η πρόοδος των δοκιμών στην επέκταση

Με σταθερό ρυθμό εξελίσσονται οι δοκιμές για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, ενώ η βασική γραμμή αναμένεται να επανέλθει στις 11 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας την κίνηση ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρικό λεωφορείο στηρίζει τη δράση καθαρισμού στις 30/11

Ο ΟΑΣΘ διαθέτει ηλεκτρικό λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά εθελοντών στη δράση καθαρισμού του παράδρομου Θεσσαλονίκης–Ν. Μουδανιών στις 30 Νοεμβρίου, με τη στήριξη του Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη.