Φωτο: ΑΠΕ

Δεν θα δώσει εξηγήσεις για την απουσία του από τη Βουλή ο Α. Σαμαράς

Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά διέψευσαν ότι απουσίασε από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ για προσωπικούς λόγους, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Στ. Καλαφάτης.

Διαψεύδουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι η σημερινή του απουσία από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας μάλιστα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά.

Ειδικότερα, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισαν ότι: «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Σημειώνεται ότι, πριν την ψηφοφορία, είχε καταστήσει σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων και δεν ενδιαφέρεται για τυχόν διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου, ζήτησε από τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της τροπολογίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν ψηφίσει θετικά ή δεν εμφανιστεί στην ψηφοφορία ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και το ενδεχόμενο της διαγραφής.

Η τροπολογία έγινε τελικά δεκτή με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά, από τα έδρανα όμως απουσίαζαν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, για να δηλώσει ότι εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας, ενώ χωρίς να δώσει εξηγήσεις απουσίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν είχε παραστεί ούτε στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ