ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μ. Κατρίνης: Προϋποθέσεις για εναλλακτική νικηφόρα πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αποδεικνύεται ότι το κόμμα της Χ. Τρικούπη μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Τί απαντάει για το θέμα προοδευτικών συνεργασιών και κοινού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση.

Για την δυναμική πορεία του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών που επιβεβαίωσε την σταθερά ανοδική πορεία του κόμματος αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης που υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει «σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων με όρους κοινωνίας, όχι ως προϊόν συμφωνίας κορυφής».

Ειδικότερα, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή όχι μόνο έδειξε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση, αλλά στις κρίσιμες αναμετρήσεις που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χαρακτήρα μετωπικού αγώνα και ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στελέχη του κατάφεραν να έχουν ευρύτερη στήριξη και να νικήσουν.

Άρα αυτό το νικηφόρο ΠΑΣΟΚ είναι το ισχυρό μήνυμα που βγαίνει από τις κάλπες της Κυριακής και μας δείχνει το δρόμο, ώστε με πολλή δουλειά να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις γύρω από τον πολιτικό μας χώρο. Όταν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση όπως του ΠΑΣΟΚ, αυτή μπορεί να είναι και νικηφόρα».

Ο κ. Κατρίνης αναφορικά με τις νίκες σε Αθήνα και Θεσσαλία επισήμανε πως «εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμούμε ότι ο κ. Ζαχαριάδης από την πρώτη στιγμή του δευτέρου γύρου στον δήμο Αθηνών δήλωσε την στήριξή του στον Χάρη Δούκα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησε σε ευρύτερες συσπειρώσεις και συγκλίσεις στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλλά ήταν κυρίως οι επιτυχημένες υποψηφιότητες του Χάρη Δούκα και του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, που εξαρχής προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αυτές που οδήγησαν σε στήριξη από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

Ενώ σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση που κατάφεραν να αποδείξουν στους πολίτες και στους κατοίκους των περιοχών τους ότι μπορούν να έχουν μια νικηφόρα εναλλακτική πρόταση. Απέναντι λοιπόν στην αλαζονική κυβερνητική πρακτική, αυτοί που στάθηκαν και κοίταξαν στα μάτια τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκλεκτούς του πρωθυπουργού και τους κέρδισαν, είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προοδευτικών συνεργασιών και του «μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε πως «αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε ότι τα δικά του στελέχη δεν κατάφεραν να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η όποια λοιπόν συζήτηση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να ξεκινήσει με όρους κοινωνίας και βάσης. Δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ή προϊόν συμφωνίας, επειδή κάποιοι αποδοκιμάστηκαν ή ανακάλυψαν το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να γίνει ένα προοδευτικό μέτωπο».

Παράλληλα τόνισε πως «εμείς λέμε ότι αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα που πείθουν τους πολίτες με την πρότασή τους και μπορούν να είναι πλειοψηφικά. Ο Χάρης Δούκας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με μία προοδευτική στρατηγική για την Αθήνα και με καθαρό λόγο κατάφερε να είναι νικητής σε μία μάχη, στην οποία κανείς από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης δεν πίστευε ότι θα κερδίσει και μάλιστα να κερδίσει την αλαζονική τους συμπεριφορά.  Και το λέω αυτό, γιατί είδαμε στελέχη της κυβέρνησης, που επιστρατεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, να απαιτούν από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μόνο εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας και να θέτουν διλήμματα, ότι αν δεν εκλεγούν οι υποστηριζόμενοί τους, θα υπάρξει δυσκολία σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Τα κόμματα δεν είναι κέντρα διερχομένων

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να μη συμβιβαστεί με την εικόνα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13% και του 15% που θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση. «ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Α. Διαμαντοπούλου

Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι η όγδοη μέχρι στιγμής, μετά των Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου, Αποστολάκη, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου, Κανελλάκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Το σχέδιο της ΝΔ είναι μια Ελλάδα χωρίς μεσαίες επιχειρήσεις

Ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο αλλάζει τους όρους για την πρόσβαση στη ρευστότητα, αλλάζει τους όρους για το είδος της ανάπτυξης που θέλουμε στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Να υπάρξει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας ικανό να κυβερνήσει

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει την προσπάθεια των τελευταίων δυο ετών που έχει κάνει το κόμμα στην άσκηση τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.