ΓΔ: 1430.66 0.46% Τζίρος: 29.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis-Kyriakos-Thessaloniki
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για Μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει να υπάρξουν περισσότερα κονδύλια για τα ζητήματα που απασχολούν τις χώρες της Μεσογείου,

Tην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό και των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές απαιτούν νέους πόρους στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι τη συγκεκριμένη θέση είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, προαναγγέλλοντας μάλιστα τότε την πρωτοβουλία του να θέσει το θέμα μέσω επιστολής του προς τους ηγέτες της MED9, ώστε να υπάρξει κοινή παρέμβαση των ηγετών του Νότου προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, η πρόταση του πρωθυπουργού είχε συζητηθεί στη Σύνοδο της MED9 στη Βαλέτα και είχε αποσπάσει ευρεία στήριξη τόσο δημοσίως όσο και κατ' ιδίαν. Η Ελληνική πρωτοβουλία κατέληξε με την αποψινή επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ, την οποία υπογράφουν οι 8 από τους 9 ηγέτες της MED9.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το 1/3 του προϋπολογισμού της ΕΕ πηγαίνει στην αγροτική πολιτική

«Πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα απελευθερώνονται για Έλληνες αγρότες για συγκεκριμένες καλλιέργειες, αυτό σημαίνει πρόσθετο εισόδημα, αλλά φυσικά και συνδεδεμένες ενισχύσεις για τα στρέμματα αυτά τα οποία θα καλλιεργηθούν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
businessdaily-Mitsotakis-CNN
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλους

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η ελληνική κυβέρνηση ασκεί μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική που ανοίγει νόμιμες οδούς μετανάστευσης για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Ελλάδα.
Kyriako Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Με την Τουρκία προβάλλουμε τη «θετική» ατζέντα

«Έχω συναντήσει ήδη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο φορές τους τελευταίους μήνες, προφανώς και διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλια του για τη Χαμάς, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην τον καλωσορίσω στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.