ΓΔ: 2514.76 1.35% Τζίρος: 208.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:10:36
Nikos Androulakis, PASOK, KINAL
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Υπόμνημα από Ν. Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές

Mε το υπόμνημα ζητείται η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δια των δικηγόρων του, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Επίσης σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί από κ. Ανδρουλάκη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ με προτεραιότητα τα εθνικά συμφέροντα σε άμυνα και εξωτερική πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε τη σημασία της αναβαθμισμένης θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ζητώντας ισχυρή φωνή και εθνική στρατηγική. Εξέφρασε απορίες για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Θα λάβετε μέτρα για την ακρίβεια;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα για την 4ήμερη εργασία»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τσουκαλάς, δήλωσε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης κατά της τετραήμερης εργασίας καταρρίφθηκε, με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή της από τον ΟΤΕ. Επισήμανε τη μείωση συντάξεων λόγω πληθωρισμού και εκτίμησε προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μπροστά με ΠΑΣΟΚ για υπεύθυνη και δίκαιη Ελλάδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα με ομιλία στην Κάρπαθο, τονίζοντας ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αλλάζουν παραγωγικά τη χώρα και κριτικάροντας την κυβέρνηση για ανισότητες και στασιμότητα.