ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

house

Κόντρα Σταϊκούρα - Αχτσιόγλου για την πρώτη κατοικία

Καμία προστασία δεν υπάρχει για την πρώτη κατοικία στο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου. «Ξεχνά» ό,τι δε βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου απαντάει το Υπουργείο Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς γλιτώνουν τον πλειστηριασμό οι ευάλωτοι δανειολήπτες

Ποιοι είναι οι οικονομικά ευάλωτοι που μπορούν με μια αίτηση στην τράπεζα να αποφύγουν πλειστηριασμό ως το τέλος του έτους. Κανονικά θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί για τους υπόλοιπους δανειολήπτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 500.000 δανειολήπτες θέλει η κυβέρνηση να επιδοτήσει τις δόσεις

Το κυβερνητικό σχέδιο προσκρούει στις αντιρρήσεις των θεσμών που θέλουν αυστηρά κριτήρια, ώστε να καλυφθούν έως 300.000 δανειολήπτες από το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στα δάνεια α' κατοικίας.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση δόσης δανείου α' κατοικίας σε πάνω από 300.000 νοικοκυριά

Το κράτος θα καλύπτει για 9 μήνες πάνω από 50% της δόσης, ενώ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλα τα «κόκκινα» αλλά και ενήμερα δάνεια. Θα υποστηριχθούν όσοι πλήττονται από την πανδημία.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποιους σχεδιάζεται να δοθεί επιδότηση για δόσεις δανείων

Νέο σχέδιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να προστατεύσει όσους έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την πανδημία και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Προτείνεται απευθείας επιδότηση δόσεων από τον προϋπολογισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι κυβέρνησης - δανειστών η προστασία από πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση προτείνει να εγκριθεί από τη Βουλή τον Ιούνιο η νέα πτωχευτική νομοθεσία, αλλά να αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του επόμενου έτους και να αποφευχθούν πλειστηριασμοί όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση νόμου για υπερχρεωμένους - α' κατοικία από την Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή

Πρόταση νόμου για «την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των φυσικών προσώπων και την προστασία της κύριας κατοικίας» κατέθεσε η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή.