ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΤΩΧΕΥΣΗ

ste, symvoulio tis epikrateias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσα» ΣτΕ σε μέλη ΔΣ πτωχευμένων εταιριών που δεν ασκούσαν διοίκηση

Απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε αλληλεγγύως ευθυνόμενα πρόσωπα να μπορούν να προστατευτούν με ενδικοφανείς προσφυγές προς τα αρμόδια φορολογικά όργανα από καταλογισμούς φόρων, δασμών, προστίμων ή πλειστηριασμούς των περιουσίων τους.
bankruptcy_euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είδος υπό εξαφάνιση οι πτωχεύσεις, βασιλεύουν οι επιχειρήσεις - ζόμπι

Λιγότερες από 100 πτωχεύσεις καταγράφονται το 2019, ενώ το ίδιο συνέβη και το 2018, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων παραμένει οριακή. Προβληματικό το θεσμικό πλαίσιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνουν «παράθυρα» στο πτωχευτικό: Ποιοι χάνουν το δικαίωμα για ρύθμιση

Αιτήσεις για ρύθμιση ενήμερων δανείων θα γίνονται μόνο από επιχειρηματίες και εταιρείες που είχαν μεγάλη μείωση εισοδήματος. Τι συμφώνησαν κυβέρνηση, τράπεζες, Τρ. Ελλάδος και ευρωπαϊκοί θεσμοί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πτωχευτικός: Τι θα γίνει με την α' κατοικία των ευάλωτων

Ενοίκιο σε ιδιωτικό φορέα για 12 χρόνια θα πληρώνουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και θα μπορούν να ζητούν την αγορά της κατοικίας στην εμπορική της αξία, αλλά χωρίς την αφαίρεση των ενοικίων που θα έχουν πληρώσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα στη Βουλή το νέο πλαίσιο για τον πτωχευτικό κώδικα

Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει ρυθμίσεις για απαλλαγή από χρέη, αφερεγγυότητα προσώπων, ρυθμίσεις οφειλών για προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικό συμβιβασμό και συνολικά διευθέτηση οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομολογιούχοι ζητούν την πτώχευση της Folli Follie

Δυο ομολογιούχοι της Folli Follie κατέθεσαν αίτηση ζητώντας την πτώχευση της εταιρείας και την απαγόρευση διάθεσης των περιουσιακών της στοιχείων με την εταιρεία να δηλώνει πως «οι αιτήσεις στερούνται ερείσματος».