ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Ανθίζουν» οι εφαρμογές γνωριμιών στις προτιμήσεις των νέων

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη χρήση εφαρμογών για γνωριμίες ενώ διευρύνεται και το ποσοστό όσων επισκέπτονται ηλεκτρονικές σελίδες για εύρεση συντρόφου.

Βρισκόμαστε σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή, όπου οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν εφαρμογές ή ιστότοπους γνωριμιών. Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα όλο και περισσότεροι νέοι, χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές λύσεις για να βρουν σύντροφο αν και εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί σε αρκετές περιπτώσεις.

Πάνω από 3 στους 10 (ποσοστό 31%) των ενήλικων Αμερικανών έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ή κάποιο σάιτ, αναφέρει η μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών Pew Research Center. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 50% για τους ενήλικους κάτω των 30 ετών και για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 12% απάντησε ότι παντρεύτηκε ή έχει σοβαρή σχέση με κάποιο πρόσωπο που γνώρισε στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η χρήση αυτών των υπηρεσιών, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Pew Research, το 2013. Τότε, μόλις το 11% απάντησε ότι χρησιμοποιούσε τέτοιες εφαρμογές ή ιστοτόπους και μόνο το 3% είχε κάνει σοβαρή σχέση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χρήστες τέτοιων υπηρεσιών είναι πιο πιθανό να χαρακτηρίσουν «θετική» την εμπειρία τους παρά «αρνητική». Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για τις αρνητικές πλευρές: σχεδόν 7 στους 10 είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο να ψεύδονται οι χρήστες στο προφίλ τους, ώστε να εμφανίζονται πιο «επιθυμητοί». Σημαντικός ήταν ο αριθμός και εκείνων –κυρίως γυναικών– που είπαν ότι είχαν δυσάρεστες εμπειρίες ή ότι παρενοχλήθηκαν. Οι μισές χρήστριες επισήμαναν ότι συνέχισαν να λαμβάνουν μηνύματα από άλλους χρήστες μολονότι τους είχαν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται. Το ίδιο ποσοστό γυναικών είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα ή μια εικόνα σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς να το έχει επιδιώξει.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι μισοί χρήστες και χρήστριες είπαν ότι η προσωπική τους εμπειρία σε αυτές τις πλατφόρμες γνωριμιών ήταν θετική. Επτά στους δέκα είπαν ότι βρήκαν σχετικά εύκολα άλλους ανθρώπους που τους έκριναν ελκυστικούς και ότι γνώρισαν πρόσωπα με τα οποία έχουν κοινά ενδιαφέροντα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Εκτινάχθηκε» η χρήση των δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία το 2020

Το 2020 σημειώθηκε πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων (+65,7%), που κορυφώθηκε, μάλιστα, στο 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ τα λεπτά ομιλίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας (+5,6%).
biometrics-politics-artificial-intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποκαλύπτει τις πολιτικές πεποιθήσεις

Ο νέος αλγόριθμος έχει εκπαιδευτεί μέσω φωτογραφιών που έχει συλλέξει από τους λογαριασμούς στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες ανθρώπων που είναι γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε δεινούς χρήστες του διαδικτύου μετέτρεψε πολλούς ηλικιωμένους η πανδημία

Η επαφή και η χρήση της τεχνολογίας βελτιώνει, την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, την καθημερινότητά τους και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο που τους διευκολύνει σε τραπεζικές συναλλαγές, τη χρήση της άυλης συνταγογράφησης- και όχι μόνο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποκλεισμένοι από το ίντερνετ οι φτωχοί του πλανήτη

Οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα δυσκολεύονται να συνδεθούν στο διαδίκτυο και αναγκάζονται σε χειρότερες προοπτικές ζωής εξαιτίας των μειωμένων ευκαιριών για εύρεση εργασίας και πρόσβαση στην παιδεία.