ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
smartphone
Πηγή: Shutterstock

Τα smartphones που νικούν τους χάκερ: Ποια είναι τα καλύτερα της αγοράς

Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, τα προσωπικά δεδομένα όλων βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Ποια είναι τα καλύτερα κινητά που μπορούν να σας προστατέψουν περισσότερο από επιθέσεις.

Σε μια εποχή όπου οι διαρροές δεδομένων και οι παραβιάσεις ασφάλειας είναι συχνές, πολλοί χρήστες θέτουν την ασφάλεια ως προτεραιότητα για την επιλογή κινητού, καθώς τα smartphones έχουν γίνει ζωτικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Από προσωπικές συνομιλίες έως ευαίσθητες οικονομικές συναλλαγές, τα smartphones αποθηκεύουν ένα θησαυρό προσωπικών πληροφοριών. Ενδεχόμενη παρακολούθηση από τρίτους μπορεί να προκαλέσει πιθανή απώλεια δεδομένων ή οικονομική ζημιά. Με την αυξανόμενη επικράτηση των απειλών στον κυβερνοχώρο, έχει καταστεί για πολλούς επιτακτική η ανάγκη να επενδύσουν σε ένα ασφαλές κινητό τηλέφωνο που θα αντιστέκεται στους χάκερ.

Τα καλύτερα ασφαλή κινητά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα

 

Samsung Galaxy S23 Ultra

Η premium ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S23 Ultra, αποτελεί το απόλυτο τηλέφωνο Android. Διαθέτει πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών και προδιαγραφών υλικού που το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Με τις αναβαθμίσεις της κάμερας, της GPU και την προσθήκη ενός αποκλειστικού chip Snapdragon 8 Gen 2 για τη Samsung, το τηλέφωνο απλά ξεχειλίζει από επιδόσεις και ομαλή εμπειρία χρήσης.

Για τους χρήστες που επιθυμούν υψηλά επίπεδα ασφάλειας, το γεγονός ότι θα έχετε τέσσερα χρόνια συνεχών ενημερώσεων είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αμέσως μετά την κυκλοφορία, το τηλέφωνο έλαβε το Samsung Message Guard, μια λειτουργία που αποσκοπεί στην αποτροπή επιθέσεων μηδενικής ημέρας που πραγματοποιούνται από εικόνες που αποστέλλονται στο τηλέφωνο. Ενώ η λειτουργία αυτή είναι συμβατή με τα μηνύματα της Samsung και της Google, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα εξαπλωθεί σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Viber και το Whatsapp κ.λπ.

Επιπλέον, η Samsung προσφέρει την υπηρεσία Knox στους κατόχους Galaxy, μια υπηρεσία για την ασφάλεια, την αποθήκευση και την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ο σχεδιασμός πολλαπλών επιπέδων, με το πρώτο επίπεδο να είναι το ίδιο το υλικό, συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή της ζώνης εμπιστοσύνης, ο οποίος είναι ξεχωριστός από τον κύριο επεξεργαστή.

Το δεύτερο επίπεδο είναι το λογισμικό που περιλαμβάνει το πλαίσιο ασφαλείας Knox, το οποίο ενημερώνεται συχνά από τη Samsung. Η κρυπτογράφηση δεδομένων και τα δικαιώματα πρόσβασης σε αρχεία διαχειρίζονται από αυτό το στρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία παρέχει τα API της στους προγραμματιστές, γεγονός που εξασφαλίζει την ασφάλεια για τον τελικό χρήστη.

Τέλος, το τρίτο στρώμα περιλαμβάνει την κονσόλα διαχείρισης Knox, που απευθύνεται σε διαχειριστές. Με αυτήν, μπορείτε να διαμορφώσετε πολιτικές ασφαλείας, να αναπτύξετε εφαρμογές και να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις της συσκευής. Όλα αυτά ολοκληρώνουν μια από τις πιο ασφαλείς ναυαρχίδες Android στην αγορά.

Διαθέτει μια δυναμική AMOLED 6,8 ιντσών οθόνη, με ονομαστική ανάλυση 3088×1440 pixels , ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1750 nits, που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και αποτελεί ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της συσκευής. Υπάρχει επίσης αξιόπιστος αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που ξεκλειδώνει γρήγορα το τηλέφωνο.

Η συσκευή «φοράει» την ειδική έκδοση Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy στα 3.36GH και έρχεται με λογισμικό Android 13 και One UI 5.1, ενώ η γραφίδα προσφέρει μοναδικές λειτουργίες.

Διαθέτει τέσσερις φακούς με αισθητήρα 200MP, που συνοδεύεται από μια ultra-wide 12MP, έναν τηλεφακό 10MP με 3x optical zoom και έναν τηλεφακό 10MP με 10x optical zoom, κάνοντας το βήμα παραπάνω στην ποιότητα των φωτογραφιών, οι οποίες ωστόσο μπορεί να καταλήξουν να έχουν τεράστιο μέγεθος. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει ανάλυση 12MP.

 

Apple iPhone 14 Pro Max

Το Apple iPhone 14 Pro Max, αποτελεί από τα κορυφαία ασφαλή τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχει πρωτοποριακά μέτρα και χαρακτηριστικά ασφαλείας, διαθέτει το τσιπ A16 Bionic, ένα σύστημα σε ένα τσιπ (SoC) 64-bit ARM που είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό Neural Engine 16 πυρήνων που απελευθερώνει πρωτοφανείς δυνατότητες μηχανικής μάθησης. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που βασίζονται σε απομακρυσμένους διακομιστές για την επεξεργασία κρίσιμων δεδομένων, το iPhone 14 Pro Max κρατά τις πληροφορίες σας κλειδωμένες, καθώς τις επεξεργάζεται τοπικά για βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια.

Το τηλέφωνο απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να κάνουν απρόσκοπτα τις ηλεκτρονικές πληρωμές τους με την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Apple, Face ID. Χρησιμοποιώντας μια κάμερα TrueDepth που προβάλλει πάνω από 30.000 αόρατες κουκκίδες, δημιουργεί έναν ακριβή χάρτη βάθους του προσώπου του χρήστη για μια ασφαλή εμπειρία.

Με το λειτουργικό σύστημα iOS, το iPhone 14 Pro Max είναι ένα οχυρό ασφαλείας, με μηχανισμό ασφαλούς εκκίνησης που εξασφαλίζει την εκκίνηση μόνο αξιόπιστου λογισμικού υπογεγραμμένου από την Apple. Η Apple εξασφαλίζει την ασφάλεια του χρήστη μέσα από ένα κλειστό χώρο για την αποθήκευση εμπιστευτικών πληροφοριών, κρυπτογραφημένα μηνύματα και τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Με τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει, όπως ένα ασφαλές στοιχείο για την αποθήκευση πιστωτικών καρτών και βιομετρικών δεδομένων, καθώς και ένα ενσωματωμένο GPS και πυξίδα για ασφαλή εντοπισμό θέσης, το iPhone 14 Pro Max είναι το κορυφαίο ασφαλές τηλέφωνο της αγοράς.

Διαθέτει οθόνη Super Retina XDR 6,7 ιντσών με λειτουργία Always-On και ProMotion  με ανάλυση 2796x1290 pixel και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Ενεργοποιείται με νέο ρυθμό ανανέωσης 1Hz και διαθέτει τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, ανάλογα με την χρήση.

Έχει τρεις φακούς πίσω. Ένας ευρυγώνιος 48MP με αισθητήρα τεσσάρων pixel και οπτική σταθεροποίηση εικόνας δεύτερης γενιάς με μετατόπιση αισθητήρα , έναν τηλεφακό 12MP 3x Οπτικό Zoom, και έναν υπερευρυγώνιο 12MP , ενώ διαθέτει και selfie cam 12MP. Ακόμα χρησιμοποιείται ένα νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να τραβάει ProRAW στα 48MP με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας εικόνας.

Ο επεξεργαστής A16 διαθέτει 6 πυρήνες και μια GPU 5 πυρήνων με 50 τοις εκατό μεγαλύτερο εύρος ζώνης μνήμης, που είναι ιδανική για παιχνίδια και εφαρμογές. Ακόμα είναι εφοδιασμένος με νέο Neural Engine 16 πυρήνων, ικανό για σχεδόν 17 τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Το Galaxy S21 Ultra της Samsung διαθέτει την πλατφόρμα ασφαλείας Knox, η οποία προσφέρει έναν πολυεπίπεδο μηχανισμό άμυνας κατά του κακόβουλου λογισμικού και άλλων απειλών ασφαλείας. Με έναν ασφαλή φάκελο για ευαίσθητα αρχεία και μια ισχυρή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας, το Galaxy S21 Ultra δίνει προτεραιότητα στην προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών.

Το Samsung Galaxy S21 Ultra ενσωματώνει μια οθόνη Dynamic AMOLED 6,8 ιντσών με ανάλυση WQHD +, πυκνότητα 515 pixel ανά ίντσα, και μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 120Hz. «Φοράει» το τσίπ Exynos 2100 που πλαισιώνεται από 12GB μνήμης RAM ή 16GB RAM και 128, 256 ή 512GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου. Είναι το πρώτο τηλέφωνο της Samsung που είναι συμβατό με τη γραφίδα S Pen χωρίς να ανήκει στη σειρά Note. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει το S Pen όταν το προμηθεύεστε.

Εκτός από έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα 108 megapixel για την κύρια κάμερα του, το S21 Ultra παρέχει χώρο για έναν δεύτερο τηλεφακό με οπτικό ζουμ έως 10x , διατηρώντας παράλληλα το ψηφιακό ζουμ έως και 100x. Αναλυτικά η συσκευή στο πίσω μέρος διαθέτει μια κύρια κάμερα με αισθητήρα 108 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.33", 0.8µm, PDAF, Laser AF, OIS, μια κάμερα Ultra Wide 12 MP, f/2.2, 13mm , 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, Super Steady video, ένας περισκοπικός τηλεφακός 10 MP, f/4.9, 240mm (periscope telephoto), 1/3.24", 1.22µm, dual pixel PDAF, OIS, 10x optical zoom και έναν τηλεφακό 10 MP, f/2.4, 70mm (), 1/3.24", 1.22µm, dual pixel PDAF, OIS, 3x optical zoom, ενώ έχει αυτόματη εστίαση με αισθητήρα λέιζερ.

Fairphone 4

Για όσους δίνουν προτεραιότητα στην ηθική κατασκευή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα παράλληλα με την ασφάλεια, το Fairphone 4 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Λειτουργώντας σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android, το Fairphone 4 εστιάζει στη διαφάνεια, επιτρέποντας στους χρήστες να κατανοούν και να ελέγχουν τα δεδομένα που συλλέγει το τηλέφωνό τους.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που προέρχονται με βιώσιμους τρόπους και κατασκευάζονται σε εργοστάσια που φέρονται καλά στους εργαζόμενους. Τα Fairphone είναι modular, (σ.σ. σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τα εξαρτήματα μόνοι σας, αν κάποιο από αυτά καταστραφεί ή αν θέλετε να το αναβαθμίσετε), γλιτώνοντας από τον χρήστη σημαντικά χρήματα για την περίπτωση ζημιάς.

Έχει μια LCD οθόνη 6,3’’ με ανάλυση 1080x2340 και refresh rate στα 60 Hz, ενώ φοράει το Snapdragon 750G και έρχεται μαζί με 6GB ή 8GB RAM και 128 GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί έως τα 2TB με εξωτερική μνήμη.

Το Fairphone 4 διαθέτει κύρια κάμερα 48MP, όπως και το 3 Plus, αν και είναι ελαφρώς καλύτερος φωτογραφικός φακός με διάφραγμα f/1.6 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Ενώ το 3 Plus διέθετε μόνο μία κάμερα, το νέο τηλέφωνο διαθέτει μια επιπλέον κάμερα με τη μορφή ενός εξαιρετικά ευρυγώνιου snapper 48MP f/2.2, καθώς και έναν αισθητήρα 3D Time-of-Flight. Ωστόσο δεν διαθέτει λογισμικό για επεξεργασία φωτογραφίας κατά τη λήψη της ενισχύοντας συχνά τον κορεσμό και τη φωτεινότητα ανάλογα με τη σκηνή.

iPhone 13 Pro

Γνωστό για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας του, το iPhone 13 Pro είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο chip A15 Bionic της Apple, εξασφαλίζοντας μια ισχυρή και ασφαλή εμπειρία χρήσης. Με τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας μέσω του Face ID και το ασφαλές enclave για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων, το iPhone 13 Pro είναι ένα οχυρό ενάντια σε πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Το chipset A15 Bionic σε συνδυασμό με 6GB μνήμης RAM παρέχει υπεραρκετή ισχύ για την εκτέλεση ακόμη και των πιο απαιτητικών εφαρμογών που θα βρείτε στο Apple App Store, ενώ το τηλέφωνο ξεκινά με 128GB αποθηκευτικού χώρου, με επιλογές έως και 1TB για όσους χρειάζονται πολύ χώρο. Διαθέτει οθόνη Super Retina XDR OLED 6,1 ιντσών που έχει 460ppi και η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετικά ευκρινής και ρυθμό ανανέωσης τα 120 Hz.

Το iPhone 13 Pro προσφέρει επίσης μια φανταστική εμπειρία φωτογραφικής μηχανής, με μια ευέλικτη σειρά από κάμερες που μπορούν να χειριστούν με ευκολία λήψεις τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Περιλαμβάνει τρεις φωτογραφικές μηχανές 12MP: την κύρια ευρεία κάμερα με διάφραγμα f/1,5, μια τηλεφακό κάμερα με διάφραγμα f/1,8 που μπορεί να κάνει οπτικό ζουμ 3x και μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα με διάφραγμα f/1,8 και οπτικό πεδίο 120 μοιρών.

Υπάρχει επίσης ένας σαρωτής 3D LiDAR, ο οποίος μετράει το βάθος. Αυτό συμβάλλει στην ακριβέστερη αυτόματη εστίαση και βελτιώνει την ακρίβεια των εφέ bokeh της λειτουργίας πορτραίτου με τη διάκριση μεταξύ ενός θέματος και του φόντου του. Εκτός από τη φωτογραφία, ο σαρωτής λειτουργεί επίσης με διάφορες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Google Pixel 8

Το Google Pixel 8, έρχεται με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην αγορά. Δεν παρέχει μόνο την καλύτερη διεπαφή χρήστη, αλλά και κορυφαία μέτρα ασφαλείας, καθιστώντας το ένα από τα πιο ασφαλή τηλέφωνα. Ξεκινώντας με το τσιπ ασφαλείας Titan M, το οποίο είναι το πιο κρίσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας και προστατεύει τον χρήστη από απειλές ασφαλείας και ανεπιθύμητη εισβολή, Επιπλέον, το τηλέφωνο διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για ενισχυμένη βιομετρική ασφάλεια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google δίνει προτεραιότητα στις ενημερώσεις για τη σειρά Pixel και, ως εκ τούτου, το Pixel 8 λαμβάνει συχνές ενημερώσεις ασφαλείας, οι οποίες διατηρούν το τηλέφωνο πιο ασφαλές από άλλες συσκευές. Τέλος, μπορείτε να ελέγχετε χειροκίνητα τις διαφορετικές άδειες που χορηγούνται σε διάφορες εφαρμογές στις ρυθμίσεις εφαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι εφαρμογές αυτές θα έχουν τα προσωπικά δεδομένα που επιτρέπετε. Όπως στα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα!

Το Google Pixel 8 έρχεται με chipset Tensor G3 και διαθέτει έως και 8GB RAM και 256GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχει μια οθόνη OLED 6,2 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών, το Pixel 8 Pro προσθέτει τα Pro Controls για πρώτη φορά στη σειρά - δίνοντας στους χρήστες περισσότερα στοιχεία ελέγχου που συνήθως υπάρχουν σε ειδικές mirrorless φωτογραφικές μηχανές. Αυτό σημαίνει ρύθμιση κοινών παραμέτρων όπως το ISO, η ταχύτητα κλείστρου, η θερμοκρασία χρώματος και η εστίαση. Διαθέτει επίσης λειτουργίες που υποστηρίζονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, όπως ο Google Assistant.

Στο πίσω μέρος, το Pro διαθέτει τριπλή διάταξη κάμερας - μια κύρια κάμερα 50MP, μια κάμερα 48MP υπερμεγέθους και έναν τηλεφακό 48MP με οπτικό ζουμ 5x. Η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ είναι η κάμερα ultrawide, η οποία ανεβαίνει στα 48 megapixel σε σύγκριση με τον φακό 12MP του Pixel 7 Pro. Αυτό, μαζί με τον τηλεφακό με 5x zoom, είναι οι δύο κύριες διαφορές των καμερών του Pixel 8 Pro σε σχέση με το Pixel 8.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λατρεία των smartphones από τους Έλληνες: Ξοδέψαμε 826 εκατ. ευρώ το 2023

Κόντρα στις πιέσεις από τον υψηλό πληθωρισμό στην αγοραστική τους δύναμη, οι Έλληνες καταναλωτές ξόδεψαν πέρυσι 17% περισσότερα για smartphones. Κυριαρχούν Samsung, Apple και Xiaomi με συνολικό μερίδιο 95%.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Crash test στις πέντε ναυαρχίδες smartphones: Τα καλύτερα κινητά στην αγορά

Καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, τα πέντε κορυφαία κινητά των μεγαλύτερων εταιρειών έρχονται να προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες στους χρήστες, ενώ μπαίνει στο παιχνίδι και η Τεχνητή Νοημοσύνη.