ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπο OpenAI και SearchGPT

OpenAI: Έλεγχος πνευματικών δικαιωμάτων σε περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης

Η OpenAI εισάγει ελέγχους που δίνουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων τη δυνατότητα να ορίζουν πώς χρησιμοποιούνται οι χαρακτήρες τους από το Sora, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται τα έσοδα εφόσον δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, προχωρά στην υιοθέτηση ελέγχων που επιτρέπουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ορίζουν πώς οι χαρακτήρες τους θα χρησιμοποιούνται από το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Sora για την παραγωγή βίντεο.

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να μοιράζεται τα έσοδα με τους δημιουργούς που θα συναινέσουν στη χρήση των χαρακτήρων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, Σαμ Άλτμαν.

Όπως επισημαίνει ο Άλτμαν, οι ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων – όπως τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο – θα έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύουν τη χρήση των χαρακτήρων τους στο Sora, παρέχοντας «πιο λεπτομερή έλεγχο σχετικά με την παραγωγή χαρακτήρων».

Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που εντείνονται οι συζητήσεις γύρω από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου και τις επιπτώσεις στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι εταιρείες του κλάδου αναζητούν λύσεις για να επιτύχουν ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και τη δίκαιη αποζημίωση των δημιουργών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το AI Claude απέκτησε αυτόβουλα πρόσβαση σε δεδομένα ψηφοφόρων Τζόρτζια

Το AI Claude της Anthropic απέκτησε αυτόβουλα πρόσβαση σε επί πληρωμή ιστότοπο με στοιχεία ψηφοφόρων της Τζόρτζια, εντείνοντας ανησυχίες για ενδεχόμενο απώλειας ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο κατά Ουάσινγκτον για απαγόρευση κινεζικής τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αντέδρασε στην απαγόρευση χρήσης κινεζικής ΑΙ από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες ΑΙ προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες παγκοσμίως και τηρούν τη νομοθεσία κάθε χώρας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο data center ΤΝ της Ρωσίας

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της Ρωσίας, ιδιοκτησίας της Sberbank, στοχεύοντας τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της Μόσχας. Η Sberbank διαβεβαιώνει ότι τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ όρισε τον Κλέιτον «τσάρο» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Τραμπ διόρισε τον διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, Τζέι Κλέιτον, επικεφαλής ειδικής ομάδας για την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την παρουσίαση κινδύνων και ευκαιριών της ΑΙ σε 120 μέρες, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.