Φωτο: Shutterstock

Επένδυση 420 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη από το TikTok

Η διάσημη εφαρμογή που βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει κέντρο δεδομένων για τους χρήστες στην Ευρώπη.

Το TikTok, η εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο που τελεί υπό την απειλή απαγόρευσής της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να ανοίξει στην Ιρλανδία το πρώτο του κέντρο δεδομένων στην Ευρώπη για τους χρήστες του στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η εφαρμογή που ανήκει στην κινεζική ByteDance, θα επενδύσει 420 εκατ. ευρώ στο κέντρο αυτό που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση. Έως τώρα, τα δεδομένα των χρηστών του αποθηκεύονται στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή όπου η εφαρμογή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, είναι στο επίκεντρο των οικονομικών και διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον κινεζικό όμιλο ByteDance προκειμένου να πουλήσει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το TikTok στη Microsoft ή σε άλλη αμερικανική εταιρία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το TikTok ότι χρησιμοποιείται από τις μυστικές κινεζικές υπηρεσίες για κατασκοπία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιραζόταν δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και ανέφερε ότι τα κέντρα δεδομένων της βρίσκονται εκτός Κίνας.

Στη σημερινή του ανακοίνωση, το TikTok διαβεβαίωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις στην Ιρλανδία θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσουν τους χρήστες μειώνοντας τον χρόνο ανάρτησης των βίντεο. Το TikTok έχει ήδη ομάδες στην Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της για την προστασία δεδομένων για την Ευρώπη, τις οποίες προβλέπει να ενισχύσει στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται στην Ελλάδα ρομπότ για να ενισχύσει την εκπαίδευση

Το ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να κινείται και να χορεύει με μεγάλη ευελίξια και είναι εξοπλισμένο με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα και μπορεί να επικοινωνεί σε 20 γλώσσες.
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε δεινούς χρήστες του διαδικτύου μετέτρεψε πολλούς ηλικιωμένους η πανδημία

Η επαφή και η χρήση της τεχνολογίας βελτιώνει, την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, την καθημερινότητά τους και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο που τους διευκολύνει σε τραπεζικές συναλλαγές, τη χρήση της άυλης συνταγογράφησης- και όχι μόνο.
ΔΙΕΘΝΗ

«Μπλόκο» Τραμπ σε TikTok και WeChat, το σενάριο της IPO εξετάζει η ByteDance

Οι αμερικανικές εταιρείες θα απαγορεύεται να διανέμουν τις εφαρμογές. Το TikTok θα εξακολουθήσει να λειτουργεί εάν είναι ήδη εγκατεστημένο. Το πραγματικό κλείσιμο θα έρθει μετά τις 12 Νοεμβρίου, είπε ο Γ. Ρος.