ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Black out» στις υπηρεσίες της Google, έπεσε και το Youtube

Η κατάρρευση των υπηρεσιών της Google και του Youtube έγιναν viral σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 1 εκατ. αναρτήσεις να σχολιάζουν τα νέα προβλήματα των πλατφορμών του κολοσσού.

Πολλές υπηρεσίες της Alphabet συμπεριλαμβανομένου του YouTube, Gmail και του Google Drive, είχαν πέσει με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους στο Twitter. Η Google δεν έχει σχολιάσει ακόμα τίποτα, σε έναν μήνα που εξελίσσεται δυσάρεστα για τον τεχνολογικό κολοσσό που έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της κριτικής για την απόφαση να απολύσει την Timnit Gebru.

Οι υπηρεσίες της Google δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ασία, ΗΠΑ, Αφρική, Νότια Αμερική αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και στην Ευρώπη αδυνατούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, για τουλάχιστον 20 λεπτά, με το πρόβλημα να αποκαθίσταται αργότερα.

Πιο αναλυτικά οι εφαρμογές που εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα: Gmail, YouTube, Google My Business, Google AdSense, Google AdWords, Google Photos, Google Analytics, Google Search Console, Admob. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα της Google έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, με περισσότερα από 1 εκ.  tweets να έχουν αναρτηθεί για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνολογικό κολοσσός.

Υπενθυμίζουμε πως παρόμοια κατάρρευση είχε σημειώσει το δίκτυο της Google και του Youtube και τον Αύγουστο που είχε διαρκέσει αρκετές ώρες τότε το πρόβλημα. Η σημερινή κατάρρευση των πλατφορμών της Google, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Alphabet το τελευταίο διάστημα μετά και την απόφαση να απολύσει την Timnit Gebru, μια πολλά υποσχόμενη ερευνήτρια Τεχνητής Νοημοσύνης που ήταν γνωστή για την δουλειά της στους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου, έχει ξεσηκώσει την αντίδραση ερευνητών και εργαζομένων. Η σύγκρουση αυτή μεταξύ Google και Gebru έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με τα ερωτήματα της ηθικής στην έρευνα που διεξάγεται από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Παράλληλα αυτό το περιστατικό υπενθύμισε σε όλους πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τις υπηρεσίες της Google ειδικά μέσα στην πανδημία όπου η χρήση του ιντερνετ έχει εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

google, artificial intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: 360 εκατ. στην Activision για να μην ανταγωνιστεί το Play Store

Η θυγατρική της Alphabet υποστηρίζει ότι οι συμφωνίες με τις εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών αφήνουν ικανοποιημένους τους παραγωγούς λογισμικού βιντεοπαιχνιδιών και αντανακλούν τον υγιή ανταγωνισμό.
google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ζητά από την Google να ξεμπλοκάρει 200 ρωσικά κανάλια στο YouTube

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, ο αμερικανικός ψηφιακός γίγαντας και μια σειρά από άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης.