ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
texnologia-xrimatistirio-sepe
Φώτο: Χρηματιστήριο Αθηνών

Εβδομάδα αφιερωμένη στις τηλεπικοινωνίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Γ. Σύρρος σημείωσε πως πλέον οι επιχειρήσεις έχουν στραφεί προς την τεχνολογία ώστε να γίνουν πιο παραγωγικές και ανταγωνιστικές

Με την πανδημία να έχει επιταχύνει την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας την τεχνολογία ως βασικό παράγοντα για την επόμενη μέρα στην μετά covid εποχή, το Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποίησε ακόμα ένα αφιέρωμα, αυτή την φορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA), Μέλος ΔΣ του DIGITAL EUROPE και Γενικό Διευθυντή του ΣΕΠΕ Γιάννης Σύρρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι σηματοδότησε την έναρξη της «Εβδομάδας Τηλεπικοινωνιών & Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού».

«Ξεκινάμε τη χρονιά με ένα ακόμα αφιέρωμα στην Τεχνολογία. Η εμφάνιση της Covid-19, επιτάχυνε δραστικά την ψηφιακή μετεξέλιξη της κοινωνίας διεθνώς και οι αγορές συνειδητοποίησαν την αξία των εταιρειών της νέας οικονομίας. Με αυτό το δεδομένο, το Χρηματιστήριο ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο ειδικά αφιερώματα για την παρουσίαση εταιρειών του ευρύτερου κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας, με πρώτο αυτό για τις εισηγμένες εταιρείες πληροφορικής και τώρα των εταιρειών τηλεπικοινωνίας» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης προσθέτοντας: «Είναι διπλή η χαρά μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον κ. Σύρρο για να κηρύξει σε πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση για το 2021, την έναρξη της εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στις εισηγμένες εταιρίες τηλεπικοινωνιών καθώς η ιδιότητά του και ως προέδρου του Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αναγνώρισης που μπορεί να έχει διεθνώς, ο κλάδος της πληροφορικής της χώρας μας».

Στον καταλυτικό ρόλο που την προηγούμενη χρονιά η τεχνολογία διαδραμάτισε σε όλες τις δραστηριότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γιάννης Σύρρος. «Η Τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αυτό έχει γίνει πλήρως αντιληπτό από όλους. Οι επιχειρήσεις αναθεώρησαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικές και ανταγωνιστικές. Εύχομαι από την θέση του προέδρου του Παγκοσμίου Συνδέσμου Τεχνολογίας να μπορέσουμε οι επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας μας να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο αφήνοντας το στίγμα τους και στις αγορές του εξωτερικού» όπως ανέφερε ο κ. Σύρρος.

Η «Εβδομάδα Τηλεπικοινωνιών & Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού» θα ολοκληρωθεί με την διενέργεια webinar για τις εταιρείες – μέλη του ΣΕΠΕ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 με θέμα «Οι Ελληνικές εταιρείες Πληροφορικής στην μετά Covid-19 εποχή και το Χρηματιστήριο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΤΕ και τράπεζες ωθούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο αλλά με ήπιο τζίρο

Θετική στροφή για τις τραπεζικές μετοχές, όπου ξεχωρίζει η Εθνική με +1,1%, ενώ 1,3% υψηλότερα κινείται ο ΟΤΕ και πλησίον του 1% ο τίτλος της ΔΕΗ. Επιστροφή σε χαμηλά επίπεδα για την αξία συναλλαγών.