ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το μυστικό όπλο της Apple για μεγάλη αύξηση κερδών από τα νέα iPhone

Η αναβάθμιση κάμερας και επεξεργαστή θα αυξήσει τις απαιτήσεις των χρηστών για χωρητικότητα μνήμης, επιτρέποντας στην Apple να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη από κάθε συσκευή.

Η νέα γενιά iPhone αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στη μάχη των smartphones καθώς θα διαθέτουν πιο εξελιγμένη κάμερα και γρηγορότερο επεξεργαστή. «Θα είναι το καλύτερο iPhone που έχει φτιαχτεί ποτέ», είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ και δεν θα έχει άδικο, καθώς η νέα σειρά iPhone θα δείξει τον δρόμο για το μέλλον των απαιτήσεων που θα έχουν τα smartphones.

Καινοτομίες όπως το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID για να μπορεί να ξεκλειδώνει η συσκευή θα ενθουσιάσουν τους καταναλωτές, όμως οι βελτιώσεις στους επεξεργαστές και την κάμερα αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το νέο iPhone που θα ενισχύσει τα μεγέθη της Apple τα επόμενα χρόνια.

Το μυστικό όπλο που θα ενισχύσει τα κέρδη της Apple κρύβεται αλλού, όπως επισημαίνουν αναλυτές: Οι premium λειτουργίες που θα προσφέρονται πλέον μέσα από τα νέα iPhone και η αναβάθμιση κάμερας και επεξεργαστή θα εκτοξεύσουν τις ανάγκες των χρηστών για χωρητικότητα μνήμης, ώστε να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν. Έτσι, αναμένεται ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα επιλέγουν συσκευές από τη νέα σειρά iPhone με μεγαλύτερη μνήμη, που είναι και οι πλέον επικερδείς για την Apple.

Ειδικότερα, με κάθε αναβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας έρχεται και μια αντίστοιχη αύξηση στις απαιτήσεις για αποθήκευση. Η νέα μορφή βίντεο ProRaw που πρόσθεσε η Apple στα iPhone την περασμένη χρονιά είναι 12 φορές μεγαλύτερη από το μέσο αρχείο JPEG. Πλέον τα βίντεο θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα σε όγκο, με τους χρήστες να αναγκάζονται πλέον να εγκαταλείψουν χωρητικότητες μνήμης κάτω από 64 GB, που και αυτές θα είναι οριακές για τους απαιτητικούς χρήστες.

Αυτή η ανάγκη προσφέρει μεγάλα περιθώρια κέρδους για την Apple, καθώς ο καταναλωτής θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα από 100 δολάρια για να προσθέσει 128 GB μνήμης. Την ίδια στιγμή η κάρτα μνήμης δεν στοιχίζει περισσότερα από 20 δολάρια στην Apple. Παράλληλα και καθώς οι ανάγκες για περισσότερο χώρο αυξάνονται, ανοίγεται και μια νέα πηγή εσόδων για το iCloud της Apple, καθώς οι χρήστες θα αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, αυξάνοντας τα κέρδη για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Οι γρηγορότερες ταχύτητες σύνδεσης και η μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη θα προσφέρουν ανάλογα κέρδη στο μέλλον. Η κατανάλωση δεδομένων που αυξάνεται θα οδηγήσει στην ανάγκη για μεγαλύτερες κάρτες μνήμης στις συσκευές καθώς θα απαιτείται χώρος για να αποθηκευτούν. Παράλληλα η ενισχυμένη επεξεργαστική δύναμη δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν όλο και πιο απαιτητικά παιχνίδια στα κινητά τους.

Η Apple ήδη απολαμβάνει τους καρπούς της στρατηγικής της, με τα κέρδη να αναμένεται ότι θα κάνουν άλμα 33% και να φτάσουν στο ποσό των 365 δισ. δολαρίων φέτος. Προς το παρόν, ένα μικρό κομμάτι από αυτά προέρχεται από τις επιλογές για επιπλέον χώρο μνήμης. Όμως καταδεικνύει πως η έξυπνη επένδυση στην βελτιστοποίηση των σωστών τεχνολογιών μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στα έσοδα ακόμα και με την απουσία επιτυχημένων νέων λειτουργιών σε προϊόντα «ναυαρχίδες» για την Apple. Χαρακτηριστικά η μέση τιμή πώλησης ενός iPhone εκτοξεύτηκε από τα 748 δολάρια που ήταν στα τέλη του 2019 στα 938 δολάρια φέτος τον Μάρτιο.

Τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone 13

Η νέα σειρά iPhone θα έχει τουλάχιστον τρεις μεγάλους φακούς κάμερας και ενισχυμένες δυνατότητες καταγραφής βίντεο που η αναβάθμισή τους αποτελεί και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Apple. Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να έχουν εμφάνιση της ώρας στην οθόνη, όπως το Apple Watch, ενώ και η μπαταρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, οι επεξεργαστικές δυνατότητες θα είναι μεγαλύτερες και θα διατηρηθούν οι ίδιες διαστάσεις με την σειρά iPhone 12.

Οι νέες συσκευές θα περιλαμβάνουν και έκδοση για βίντεο της εφαρμογής Portrait ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για υψηλότερης ποιότητας βίντεο με το ProRes και τα νέα φίλτρα που θα προστεθούν.  Καθώς αυξάνεται η τάση για καταγραφή γεγονότων μέσω των κινητών, οι εφαρμογές βίντεο αναμένεται να είναι από τα βασικά όπλα που θα έχει η σειρά.

Παράλληλα η εφαρμογή ProRes θα επιτρέπει στους χρήστες των iPhone να καταγράφουν βίντεο σε πολύ υψηλή ποιότητα δίνοντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο στην επεξεργασία του αργότερα. Αυτός ο τύπος αρχείου χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου και τα αρχεία που δημιουργεί είναι εξαιρετικά μεγάλα, και αποτελεί «στοίχημα» αν θα κερδίσει τον μέσο χρήστη.

Η νέα σειρά θα διατηρήσει τις διαστάσεις και σχεδιασμό του iPhone 12 στις 5.4 και 6.1 ίντσες για τα βασικά μοντέλα και 6.1 και 6.7 ίντσες για τη σειρά Pro. Θα περιλαμβάνουν επίσης και νέους ισχυρότερους επεξεργαστές Α15 και η νέα τεχνολογίας οθόνης θα δίνει την δυνατότητα για γρηγορότερη ανανέωση και πιο ομαλό σκρολάρισμα.

Επίσης ένα νέο μοναδικό χαρακτηριστικό που αναμένεται να έχουν τα νέα iPhones είναι μια εφαρμογή που θα μπορεί να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει ζημιά στην οθόνη χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανίχνευσης για ρωγμές στην οθόνη. Μια λειτουργία που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο iPhone Fold.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν ενθουσιάζει το iPhone 14, «κόβονται» οι προβλέψεις για τις πωλήσεις

Οι μικρές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη σειρά έχουν προκαλέσει γκρίνιες από ειδικούς και χρήστες. Μειώνονται οι προσδοκίες για τις πωλήσεις των εορτών και η Apple «παγώνει» τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει για τους χρήστες η Apple στα iPhone 14

Η Apple έδωσε μεγάλη προσοχή σε τεχνολογίες ασφάλειας, όπως η τεχνολογική ικανότητα εντοπισμού ενός ατυχήματος, αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης από ορεινές περιοχές για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης.