ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alphabet, Google
Φωτο: Shutterstock

Alphabet: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ’ τρίμηνο, ράλι +9% για μετοχή

Στα 75,33 δισ. δολάρια τα συνολικά έσοδα του ομίλου, με ετήσια αύξηση 32%, ενώ προχωρά σε split μετοχών απο τον ερχόμενο Ιούλιο, με αναλογία 20 προς 1.

Οικονομικά μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε η Alphabet, μητρική της Google, για το δ’ τρίμηνο του 2021, με αποτέλεσμα η μετοχή της να εμφανίσει άνοδο που ξεπέρασε το 9% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε split μετοχών με αναλογία 20 παλιές για κάθε μία νέα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. 

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη δ’ τριμήνου, τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν στα 30,69 δολάρια, έναντι εκτίμησης ότι θα διαμορφωθούν στα 27,34 δολάρια, βάσει έρευνας της Refinitiv. Τα έσοδα ήταν 75,33 δισ. δολάρια εμφανίζοντας αύξηση 32%, με τα έσοδα από διαφημίσεις για το YouTube να φθάνουν στα 8,63 δισ. δολάρια, ενώ από τις υπηρεσίες cloud στα 5,54 δισ. δολάρια. Επιπρόσθετα τα έσοδα της Google από διαφημίσεις ενισχύθηκαν 33% στα 61,24 δισ. δολάρια. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

google, artificial intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: 360 εκατ. στην Activision για να μην ανταγωνιστεί το Play Store

Η θυγατρική της Alphabet υποστηρίζει ότι οι συμφωνίες με τις εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών αφήνουν ικανοποιημένους τους παραγωγούς λογισμικού βιντεοπαιχνιδιών και αντανακλούν τον υγιή ανταγωνισμό.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google αντιμέτωπη με ευχάριστο πρόβλημα ύψους 118 δισ. δολαρίων

Η Alphabet πρόσθεσε 29 δισ. δολάρια στα μετρητά της το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν γνωρίζει πως... να ξοδέψει τα μετρητά που διαθέτει.