ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
iPhone12
Το νέο iPhone 12, εκδόσεις Pro και Pro Max. Πηγή: Apple

Apple: Εξετάζει την «πώληση» iPhone με μηνιαία συνδρομή, τι σχεδιάζει

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει τις συσκευές, κατά τον ίδιο τρόπο που επιτρέπει τις μηνιαίες πληρωμές στις εφαρμογές της (apps). Ουσιαστικά, θα στήσει μια συνδρομητική υπηρεσία για το iPhone και άλλα προϊόντα.

Σε μια νέα υπηρεσία που φέρεται να επεξεργάζεται η Apple, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν iPhone με μηνιαία συνδρομή αντί αγοράς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα της Apple, ώστε να καταφέρει να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες, αναζητώντας εναλλακτικές μεθόδους πώλησης.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει τις συσκευές, κατά τον ίδιο τρόπο που επιτρέπει τις μηνιαίες πληρωμές στις εφαρμογές της (apps). Ουσιαστικά, θα στήσει μια συνδρομητική υπηρεσία για το iPhone και άλλα προϊόντα, που θα μπορούσε να κάνει την κατοχή συσκευής παρόμοια με την πληρωμή μηνιαίου τέλους σε app.

Αυτό σημαίνει ότι θα δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει μηνιαία ένα ποσό το οποίο θα διαχειρίζεται μέσω του Apple λογαριασμού του, αντί να πληρώνει εφάπαξ το νέο iPhone (είτε με δόσεις στην κάρτα του).

Το πρόγραμμα θα διαφέρει από ένα πρόγραμμα δόσεων στο ότι η μηνιαία χρέωση δεν θα είναι η τιμή της συσκευής σε 12 ή 24 μήνες. Αντίθετα, θα ήταν μια μηνιαία χρέωση που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, η οποία εξαρτάται από τη συσκευή που θα επιλέξει ο χρήστης.

Η Apple εργάζεται για το συνδρομητικό πρόγραμμα εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά το έργο τέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει πιο γρήγορα μια υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα». Ωστόσο, η συνδρομητική υπηρεσία αναμένεται ακόμα να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει έως το 2023 ή να καταλήξει να ακυρωθεί, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Η διαχείριση των συνδρομών θα γίνεται πιθανότατα μέσω του λογαριασμού Apple ενός χρήστη στις συσκευές του, μέσω του App Store και στον ιστότοπο της εταιρείας. Πιθανότατα θα ήταν επίσης μια επιλογή στο ταμείο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και στις φυσικές τοποθεσίες λιανικής της. Οι λογαριασμοί Apple συνήθως συνδέονται με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ενός χρήστη.

Οι μετοχές της Apple ανέβηκαν σε υψηλό συνεδρίασης μετά την δημοσίευση του Bloomberg στις ειδήσεις την Πέμπτη και έκλεισαν άνοδο 2,3% στα 174,07 δολάρια. Αν και η μετοχή εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 2% για το έτος, η Apple έχει τώρα δημοσιεύσει οκτώ συνεχόμενες ημέρες αυξήσεων - το μεγαλύτερο σερί της από τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το iPhone είναι η μεγαλύτερη πηγή πωλήσεων της Apple, δημιουργώντας σχεδόν 192 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι - περισσότερα από τα μισά έσοδα της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει για τους χρήστες η Apple στα iPhone 14

Η Apple έδωσε μεγάλη προσοχή σε τεχνολογίες ασφάλειας, όπως η τεχνολογική ικανότητα εντοπισμού ενός ατυχήματος, αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης από ορεινές περιοχές για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Προχωρά σε έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές της για την εντατικοποίηση της παραγωγής στην Ινδία, αλλά και τη μείωση των καθυστερήσεων στην παραγωγή νέων συσκευών iPhone.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ιστορικές επιδόσεις της μετοχής, έχει κερδίσει 400 δισ. δολ.

Η μετοχή της Apple καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις της στην 41χρονη παρουσία της στη Wall Street έχοντας καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της μέσα στο 2022, πλησιάζοντας πάλι τα 3 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.
apple-iphone
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Προειδοποιεί για «κενό ασφαλείας» σε συσκευές iPhone, iPad και Mac

Το πρόβλημα αφορά τα iPhone 6 και μεταγενέστερα μοντέλα του τηλεφώνου αυτού, όλες τις ταμπλέτες iPad Pro, τα iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, καθώς και τους υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey.