ΓΔ: 819.23 -0.47% Τζίρος: 9.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
laptop
Φωτο: Shutterstock

Το κουπόνι των 200 ευρώ που δίνει ισχυρή ώθηση στην αγορά Πληροφορικής

Η εκκίνηση του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα με προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας, όπως εκτιμούν οι μεγάλες αλυσίδες. Η πλατφόρμα και οι δικαιούχοι.

Καταλυτική αναμένεται να είναι η έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, στην αύξηση των πωλήσεων σε προϊόντα τεχνολογίας όπως φορητοί υπολογιστές και tablet σε μια δύσκολη συγκυρία για την αγορά εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Η πλατφόρμα άνοιξε στις 11 Μαΐου, με την αγορά να ελπίζει πως και φέτος θα ενισχύσει τον τζίρο των πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών μέχρι το τέλος της δράσης στις 30 Σεπτεμβρίου, σε μια περίοδο που θεωρείται «νεκρή».

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν στο BD πως η δράση ύψους 140 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε φέτος αρκετά αργότερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά μπορεί να δώσει ώθηση στις πωλήσεις που έχουν κάνει «κοιλιά» το τελευταίο δίμηνο, με το ποσοστό ανόδου στις πωλήσεις να μπορεί να φτάσει και το 20%.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, οι καταναλωτές θα τηρήσουν αρχικά στάση αναμονής καθώς υπάρχει προβληματισμός για τις τιμές και πλέον πραγματοποιούν πιο ενδελεχείς έρευνες για συγκρίσεις τιμών και διαθεσιμότητα. Ωστόσο αναμένεται πως στη συνέχεια οι ενδοιασμοί θα ξεπεραστούν και όπως έδειξε και η περυσινή χρονιά, το κουπόνι αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης.

Αύξηση των πωλήσεων και φέτος περιμένουν οι αλυσίδες

Το Πλαίσιο που το 2021 σημείωσε ρεκόρ τζίρου καθώς ανήλθε στα 436,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων πάνω από 23% συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, έχοντας καταγράψει θετική εμπειρία από την περυσινή χρονιά.

Χαρακτηριστικά ο τζίρος από το επιδοτούμενο πρόγραμμα έφτασε πέρυσι στο α’ εξάμηνο του 2021 στα 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στη χρονιά οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών αυξήθηκαν στα 200 εκατ. ευρώ από 161 εκατ. το 2020.

Στο φετινό κουπόνι, όπως αναφέρει η Πλαίσιο, η εξαργύρωση του voucher μπορεί να πραγματοποιηθεί online μέσω του plaisio.gr, με μια κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο ή επί τόπου σε ένα από τα 24 καταστήματα. Επίσης οι δικαιούχοι μπορεί να κερδίσουν επιπλέον: πρόγραμμα Office 365 αξίας 70 ευρώ αγοράζοντας desktop Turbo X, 20% επιστροφή με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν επιλέξουν HP laptop και εξουσιοδοτημένο service σε Turbo X, HP, Toshiba και Asus, αλλά και premium support για όποια συσκευή επιλέξουν.

Η Κωτσόβολος συμμετέχει επίσης στο νέο κύκλο του προγράμματος, καθώς στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης (Μάϊος – Οκτώβριος 2021) είχε αναφέρει αύξηση των πωλήσεων στις κατηγορίες Computing και Telecoms, χάρη στη Ψηφιακή μέριμνα και το voucher των 200 ευρώ. Η αλυσίδα καταστημάτων είτε μέσα από το δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα είτε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν χρήση του κουπονιού μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ενώ και μετά την αγορά υπάρχει πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης Total Support για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί.

Η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με τους δικαιούχους να μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους στην COSMOTE ή τον ΓΕΡΜΑΝΟ κερδίζοντας, παράλληλα, 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 8 Ιουλίου 2022, ενώ η εξαργύρωση της επιταγής μπορεί να γίνει έως τη λήξη του προγράμματος, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα Public επίσης συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ. Όπως δήλωσε ο Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brandand Customer της Public Group: «Tα Public στηρίζουν γι’ ακόμη μια χρονιά την Ψηφιακή Μέριμνα. Πέρυσι προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των υποδομών 11 σχολείων της χώρας, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ φέτος προσφέρουμε ψηφιακό εξοπλισμό σε βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, φιλοδοξώντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερη τη σχέση των τοπικών κοινωνιών με τις νέες τεχνολογίες και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους».

Από την πλευρά του, το You.gr του ομίλου Info Quest Technologies, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του προγράμματος αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχει κάθε δικαιούχος δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο online περιβάλλον για να διευκολύνει την αξιόπιστη επιλογή και προμήθεια του καταλληλότερου προϊόντος, συνδυάζοντας τη μεγάλη γκάμα εγκεκριμένων προϊόντων, την ευκολία επιλογής και αγοράς και την άμεση παράδοση στον χώρο του δικαιούχου.

Ποιοι δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ

Εάν κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν της επιταγής (voucher), πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Κάθε επιταγή αντιστοιχεί στην αγορά μίας συσκευής. Επίσης, μια οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας συσκευής (ανώτατο όριο οι τρεις επιταγές, δηλαδή 600€). Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο νέος κύκλος απευθύνεται σε: α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και β) οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε αντιστοιχία με τον πρώτο, στο πλαίσιο του οποίου, ενισχύθηκαν περισσότεροι από 500.000 νέοι 4-24 ετών, θα διανείμει στους δικαιούχους επιταγές των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» στην ιστοσελίδα του Προγράμματος και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://beneficiary.digital-access.gov.gr/. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους έως και την 8η Ιουλίου 2022.

Αφού η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν αναφορικά με την επιταγή τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους. Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2022 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.ktpae.gr/erga/ψηφιακή-μέριμνα-ιι/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακό κράτος: Γιατί έμεινε χαμηλά η Ελλάδα στη λίστα της Κομισιόν

Μόνο τη Ρουμανία ξεπερνά η χώρα μας στη νέα κατάταξη της Κομισιόν για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από το Δημόσιο, καθώς δεν έχει μετρηθεί ακόμη η μεγάλη πρόοδος με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις και κυρίως με την πύλη gov.gr.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουραγός στις υψηλές ταχύτητες η Ελλάδα στην Ευρώπη παρά τη σημαντική πρόοδο

Τα χρόνια επενδυτικής άπνοιας στα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων έχουν αφήσει την Ελλάδα κολλημένη στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης της ψηφιακής ανάπτυξης. Ωστόσο η χώρα ανοίγει βηματισμό, και αποτελεί πρωτοπόρα στα δίκτυα 5G.
data-digital transformation-psifiakos metasximatismos-texnologia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψάχνουν έσοδα οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών και στρέφονται στα έργα ICT

Τα έσοδα από υπηρεσίες έχουν βαλτώσει στο επίπεδο των 1,6 δισ. ευρώ την τελευταία επταετία. Στα μεγάλα έργα ψηφιαποίησης ποντάρουν τώρα οι μεγάλοι του κλάδου για να βελτιώσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις.
digital nomad-tilergasia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χαμηλά η Ελλάδα στη λίστα προορισμών για τους ψηφιακούς νομάδες

Καθυστέρηση στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και κακές κοινωνικές/οικονομικές συνθήκες ρίχνουν την Ελλάδα στην 32η θέση της κατάταξης σε διεθνή έρευνα, ενώ ως ελκυστικότερη χώρα καταγράφεται η Γερμανία.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς επιδοτούνται νοικοκυριά - επιχειρήσεις για να γίνει το ψηφιακό άλμα

Εκατό χιλιάδες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα των 180 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών τους. Επιδότηση και για συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων στα σπίτια.