Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων στην Facebook επέβαλε η Βραζιλία

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica συνεχίζει και πληγώνει την Facebook καθώς κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων στην Βραζιλία για την διαρροή των προσωπικών στοιχείων 443.000 χρηστών.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica και η διαρροή προσωπικών στοιχείων των χρηστών επανέρχεται στο προσκήνιο για την Facebook που καλείται να πληρώσει 1,6 εκατ. δολάρια σε πρόστιμο που της επέβαλε η κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg και όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, ο ιντερνετικός κολοσσός καλείται να πληρώσει το πρόστιμο εξαιτίας της παράνομης εκ μέρους της Facebook διαρροής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στην Βραζιλία σε βρετανική εταιρεία, χωρίς να έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι χρήστες για τις συνέπειες των επιλογών στο πεδίο των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας. Η Facebook έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Όπως τονίζει το υπουργείο, «Είναι προφανές ότι τα δεδομένα περίπου 443.000 χρηστών της πλατφόρμας έγιναν διαθέσιμα στους developers του app ‘thisisyourdigitallife’ για λόγους τουλάχιστον αμφισβητήσιμους», που επισήμανε ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν ήταν μικρότερος του συγκεκριμένου.

Η Facebook ανέφερε από την πλευρά της ότι έχει κάνει αλλαγή στην πλατφόρμα της και έχει περιορίσει την πρόσβαση σε developers διάφορων apps. Όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στην Βραζιλία: «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι δεδομένα χρηστών από τη Βραζιλία μεταβιβάστηκαν στην Cambridge Analytica».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ