ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θερμοκήπιο με καλλιέργεια

Πενθήμερο σεμινάριο για τεχνικές θερμοκηπίων ολοκληρώθηκε

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κυπαρισσία το πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τεχνικές θερμοκηπιακών καλλιεργειών, με θεωρία και πρακτική, που παρακολούθησαν 25 άτομα του πρωτογενούς τομέα, συνδιοργάνωση ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Ιδρύματος Ευγενίδου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πενθήμερο πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα «τεχνικές θερμοκηπιακών καλλιεργειών», το οποίο διεξήχθη στην Κυπαρισσία από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ίδρυμα Ευγενίδου, προσελκύοντας 25 εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα με εξειδίκευση στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε τρεις ημέρες θεωρητικής κατάρτισης και δύο ημέρες πρακτικής άσκησης. Εισηγητές ήταν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη θεωρητική εκπαίδευση στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, παρουσιάστηκαν θεματικές όπως η ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα των θερμοκηπίων, η κατασκευή τους, τα συστήματα υδροπονίας και τεχνικές ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής.

Στο πλαίσιο της πρακτικής, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε θερμοκηπιακές μονάδες υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για καινοτόμες πρακτικές.

Έμφαση δόθηκε στα συστήματα αυτοματισμού, τις σύγχρονες τεχνολογίες παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας, την παραγωγή με μέθοδο επίπλευσης και τη λειτουργία συστημάτων αφαλάτωσης για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού άρδευσης.

Κατά την τελετή λήξης, ο Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον γεωπόνο και Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνιο Παρασκευόπουλο, για τη μακροχρόνια και σημαντική συμβολή του στη γεωργική κατάρτιση και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Η συνεργασία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζεται, με προγραμματισμό νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε περιοχές όπως ο Έβρος και άλλες της Βόρειας Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ουκρανική σημαία σε σιτάρι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία εξάγει μέσω λιμανιών της Βαλτικής, όπως και η Ρωσία

Η Ουκρανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει λιμάνια της Βαλτικής για εξαγωγές σιτηρών, ακολουθώντας τη Ρωσία που ήδη στρέφεται προς Βαλτική και Αρκτική λόγω του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα και των επιθέσεων που μπλοκάρουν τα παραδοσιακά δρομολόγια.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος οικονομικής αξίας βιομηχανικής παραγωγής δημητριακών στην Κίνα 2026-2030

Η ετήσια αξία της βιομηχανικής παραγωγής δημητριακών στην Κίνα προβλέπεται να ξεπεράσει τα 4,5 τρισ. γιουάν έως το 2030, ενισχύοντας την προσφορά ποιοτικότερων και θρεπτικότερων τροφίμων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της NFSRA.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αγορά ποτάσας από Καναδά λόγω έλλειψης από Λευκορωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αγοράζουν ποτάσα από τον Καναδά, ενώ η Λευκορωσία επιθυμεί να προσφέρει τη δική της σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι Αμερικανοί αγρότες χρειάζονται φθηνά λιπάσματα.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 από το ΥΠΑΑΤ

Άνοιξε η πλατφόρμα διαβούλευσης του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις για την ελληνική γεωργία. Διατίθενται ενημερωτικό κείμενο και χρήσιμοι σύνδεσμοι.