ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Ο Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης καλυμμένος με χιόνι σε χειμερινό τοπίο.

Θεσσαλονίκη: Πού απαιτούνται αλυσίδες και πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε διάφορα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω χιονόπτωσης, ενώ σε άλλα τμήματα προκλήθηκαν διακοπές κυκλοφορίας από νερά. Σημαντικά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη και στο χιονοδρομικό Λαϊλιά.

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να κρίνεται απαραίτητη σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου λόγω της χιονόπτωσης. Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων στους δρόμους από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά, χιόνι έπεσε όχι μόνο στον Χορτιάτη αλλά και σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα ή να υπάρξει συσσώρευση χιονιού. Εν τω μεταξύ, το πρωί, επιβάτες αυτοκινήτων στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά χρειάστηκε να καλέσουν το 112, καθώς λόγω της πυκνής χιονόπτωσης δεν μπορούσαν να κατέβουν από το βουνό.

Στο σημείο έσπευσαν εκχιονιστικό μηχάνημα, όχημα «αλατιέρα» και η Πυροσβεστική, συνδράμοντας στην ασφαλή κάθοδο των οχημάτων. Το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά έκλεισε περίπου μία ώρα νωρίτερα, στις 14:00, ενώ και το σαλέ διέκοψε τη λειτουργία του νωρίτερα. Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΕΟΣ Σερρών προέτρεψε τους εκδρομείς να αποφεύγουν την άνοδο στο βουνό, ειδικά αν δεν διαθέτουν αλυσίδες.

Μέχρι τις 13:00, η Πυροσβεστική επενέβη σε 52 περιστατικά κοπής δέντρων, 32 για αφαίρεση αντικειμένων και τέσσερις αντλήσεις υδάτων, με τα περισσότερα συμβάντα να καταγράφονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην οδό Δανιόλου στη Χαριλάου, στέγαστρο εγκαταλελειμμένου συγκροτήματος κατέρρευσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ, προκαλώντας διακοπή ρεύματος και κλείσιμο του δρόμου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Διακοπές κυκλοφορίας και σημεία με αλυσίδες

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

- Ημαθία: 13,1ο χλμ. της δημοτικής οδού Βέροιας-Δασκίου, ιρλανδικές διαβάσεις σε Βέροια-Λαζοχώρι και Μακροχώρι-Ταγαροχώρι.

- Κιλκίς: Από το 43ο έως το 50ό χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, με εκτροπή μέσω Άσπρου και Αξιοχωρίου.

- Πιερία: Ιρλανδικές διαβάσεις εντός Πλαταμώνα (ρέμα Δριμπίνα) και Λεπτοκαρυάς (ρέμα Καντίρ).

- Χαλκιδική: Πολλαπλά σημεία, μεταξύ άλλων στις οδούς Μ. Παναγιάς-Γοματίου, Γοματίου-Δεβελικίου, Ολύνθου, Ορμύλιας-Βραστάμων, Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, Αγίων Αναργύρων, Γεωπονικών-Σωζόπολης και Λακκώματος-Αγίου Παύλου.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

- Ημαθία: Από το 91ο έως το 97ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, 18ο-26ο χλμ. επαρχιακής οδού Βέροιας-Σελίου, Νάουσα-Σέλι και Νάουσα-3/5 Πηγάδια.

- Πέλλα: Δημοτική Ενότητα Άρνισσας και Τοπική Κοινότητα Κερασιάς προς το χιονοδρομικό κέντρο «ΒΟΡΑΣ».

- Χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά.

- Χαλκιδική: Παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (70ό-85ο χλμ., μέσω Ταξιάρχη), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας και Νεοχωρίου-Ολυμπιάδας (1ο-10ο χλμ.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρίνα Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμαριά: Διαφωνία με ΣΜΠΕ για το παραλιακό μέτωπο, ζητά ένταξη περιοχών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς απέρριψε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το παραλιακό μέτωπο, καθώς κρίσιμα τμήματα της περιοχής μένουν εκτός σχεδιασμού, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του δήμου.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοζάνη: Ανδρουλάκης – Μηδενική ανοχή σε βία και τρομοκρατία στη κηδεία Νέστορα

Σαφές μήνυμα κατά της βίας και της τρομοκρατίας έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία της Βάγιας Νέστορα, τονίζοντας την ανάγκη για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διχασμού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα, μητέρας της πολιτεύτριας ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, που έχασε τη ζωή της σε εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ήταν στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Συνάντηση για την επαγγελματική εκπαίδευση

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με στελέχη του CEDEFOP για συζήτηση προτάσεων αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, με συμμετοχή φορέων και εκπαιδευτικών.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αηδονά: Παρουσιάστηκε το νέο σχήμα διοίκησης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ανακοινώθηκε το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως το 2027. Αλλαγή μόνο στη Χαλκιδική, όπου νέος αντιπεριφερειάρχης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κουφίδης, ενώ μετακινήσεις και σε θεματικές αντιπεριφέρειες.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ανακοινώθηκε 60μελής Περιφερειακή Επιτροπή. Παρών ο Γ. Βαρδακαστάνης και ο Κ. Σκανδαλίδης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.