ΓΔ: 2572.41 0.52% Τζίρος: 144.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:12:37
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος

Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού Ασπρόπυργος-Φυλή για 6 μέρες λόγω έργων

Παρατείνεται για έξι μέρες το κλείσιμο του ρεύματος προς Αεροδρόμιο στην Αττική Οδό, από Ασπρόπυργο έως Λ. Φυλής, λόγω βαριάς συντήρησης. Κλειστές και οι είσοδοι Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπροπύργου και Αιγάλεω.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τον παραχωρησιούχο και κατόπιν απόφασης της Τροχαίας, ανακοίνωσε την παράταση των προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης στην Αττική Οδό. Οι εργασίες αφορούν το τμήμα από την είσοδο Ασπροπύργου έως την είσοδο της Λεωφόρου Φυλής και θα συνεχιστούν για έξι επιπλέον ημέρες, προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας μόνο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Αττικής Οδού Α.Ε., από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 06:00 π.μ. έως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 06:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από την είσοδο Ασπροπύργου (Κόμβος 4) έως την είσοδο Λεωφόρου Φυλής (Κόμβος 6), συνολικού μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, δεν θα είναι προσβάσιμες οι είσοδοι προς αεροδρόμιο στους κόμβους Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπροπύργου και Αιγάλεω, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την κυκλοφορία στην περιοχή.

Οι οδηγοί με προορισμό το Αεροδρόμιο, τη Λαμία ή το Κέντρο της Αθήνας δεν θα μπορούν να εισέρχονται στην Αττική Οδό και θα πρέπει να ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω της Λεωφόρου Αθηνών. Αντίθετα, οι οδηγοί με προορισμό το Θριάσιο ή τον Ασπρόπυργο θα μπορούν να κινούνται κανονικά μέσω Αττικής Οδού, χρησιμοποιώντας τον κόμβο εξόδου που τους εξυπηρετεί.

Η Τροχαία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση και θα θέσει σε ισχύ εκτροπές κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις της Εγνατίας Οδού, της Αττικής Οδού και του Νέου Αερολιμένα Ηρακλείου

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών για την κύρωση και τροποποίηση συμβάσεων της Εγνατίας Οδού, Αττικής Οδού και του Νέου Αεροδρομίου Ηρακλείου.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Αιγάλεω μετά τις ρυθμίσεις

Η αστυνομία ανακοίνωσε την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω, καθώς και σε τμήματα των λεωφόρων Δημοκρατίας και Γρ. Λαμπράκη και στον παράδρομο της παλαιάς ΕΟ Αθηνών–Κορίνθου.
Διαρροή σωλήνα νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όριά του ο Κηφισός, ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Ο Κηφισός δείχνει το μέλλον της Αθήνας αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Προτείνει πράσινο δακτύλιο και ενίσχυση ΜΜΜ, ώστε να γίνει η μετακίνηση με αυτοκίνητο λιγότερο αναγκαία.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μαρινάκη για χρέος, φοιτητές και νέα προγράμματα στήριξης

Κυβερνητικό κλιμάκιο με αρμόδιους υπουργούς βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για σύσκεψη με τοπικούς φορείς, καταγραφή ζημιών και αξιολόγηση αναγκών μετά τη σφοδρή κακοκαιρία. Πάνω από 500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορεστιάδα: 700 παραβάσεις ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία σε 3 μήνες

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, η Τροχαία Ορεστιάδας βεβαίωσε 699 παραβάσεις σε ελέγχους φορτηγών για ταχογράφους, ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, εντοπίζοντας σημαντικές παραβάσεις σχετικά με τη χρήση και τον τύπο ταχογράφων.