ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ήλιος και ουρανός

Αίθριος καιρός σε όλη την Ελλάδα σήμερα με λίγα πολύ τοπικά φαινόμενα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα μέσω του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, εορτή του Αγίου Πνεύματος. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα για όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φθάνοντας τους 29 με 32 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρικές συνθήκες ανά περιοχή

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ στα ορεινά αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα ενδέχεται να επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 33 βαθμούς.

Στα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στην Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παρόμοιες συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται επίσης αίθριες συνθήκες, με ανέμους δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, νότιων διευθύνσεων 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παρόμοιες συνθήκες, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς.

Επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 2 Ιουνίου ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και πιθανώς στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Τέλος, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στα βορειοανατολικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς στα βόρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι Περιφέρειες σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο

Για αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, όπως Βοιωτία και Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στις θαλάσσιες περιοχές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές για πυρκαγιές τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές τη Δευτέρα 7/9/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου).