ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Προνομιακή χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας

Διάρκεια χρηματοδότησης 4 - 6 έτη, προκαταβολή δανείου 70% και Bonus πόντοι για αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα εξοπλισμού κατοικίας.

Πρόγραμμα δανεισμού με ειδικές παροχές προσφέρει η Alpha Bank σε όσους αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προσφέρει επιδότηση έως 85% για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ η συμμετοχή των ιδιοκτητών καλύπτεται με άτοκα τραπεζικά δάνεια. Η ενεργειακή αναβάθμιση περιορίζει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και μειώνει τις δαπάνες θέρμανσης, ψύξης και χρήσης ζεστού νερού, ενώ αυξάνει την εμπορική αξία της κατοικίας.

Η Alpha Bank δίνει το «παρών» στην παροχή πιστώσεων στους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», προσφέροντας ευνοϊκούς όρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

  • Δυνατότητα άτοκης χρηματοδότησης διάρκειας από 4 έως 6 έτη, με τα έξοδα εξέτασης αιτήματος να είναι δωρεάν.

  • Δυνατότητα προκαταβολής 70% του ποσού του δανείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μία σειρά εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος (σύνδεσμος).

Σημαντική πρόσθετη παροχή από την Alpha Bank είναι οι Bonus Πόντοι. Ειδικότερα, για κάθε δάνειο που εκταμιεύεται, ο πελάτης κερδίζει 35.000 Bonus Πόντους στην Alpha Bank Bonus κάρτα του, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε συνεργάτες του Προγράμματος, όπως για παράδειγμα στον Κωτσόβολο, ΙΚΕΑ κ.α., για είδη εξοπλισμού για το σπίτι, επωφελούμενος της συνεργασίας με την τράπεζα.

Επιπλέον, η Alpha Bank σε συνεργασία με την εταιρία ΖΕΒ (Zero Energy Building), παρέχει μία επιπλέον δυνατότητα, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους της Περιφέρειας Αττικής μια δωρεάν αρχική μελέτη -αξιολόγηση του χώρου, εφόσον φυσικά το επιθυμούν. Περισσότερες πληροφορίες στο https://exoikonomisi.zeb.gr/.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα άνοιξε στις 11 Δεκεμβρίου 2020, αρχής γενομένης από τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται τμηματικά κατά Περιφέρειες με προθεσμίες υποβολής για κάθε Περιφέρεια, συνεπώς έχει ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη αποστολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Αναλυτικά στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

Μάθετε εδώ περισσότερα για το πώς η Alpha Bank μπορεί να σας στηρίξει μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ή κάλεστε τη Γραμμή Υποστήριξης του Προγράμματος στο 211 10 97000.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

exoikonomo-anakainisi-ypen
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μετάθεση 14 ημερών στις αιτήσεις για το «Εξοικονομώ» σε 4 περιφέρειες

Η μετάθεση αποφασίστηκε ώστε να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος που ετέθησαν υπόψη του Υπουργείου από το Τεχνικό Επιμελητήριο και να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.
exoikonomo-anakainisi-ypen
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αύριο η έναρξη του «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) προβλέπει την ανακαίνιση τουλάχιστον 600.000 κατοικιών έως το 2030, ήτοι ανακαίνιση τουλάχιστον 60.000 κατοικιών κατά μέσο όρο το χρόνο, για μία δεκαετία.