ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna
Φώτο: Shutterstock

Ποια είδη απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ στις κόκκινες ζώνες

Επανέρχονται οι «κόκκινες κορδέλες» στα ράφια των σουπερ μάρκετ από αύριο στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Τι απαγορεύεται να πωλούν, ποιες οι εξαιρέσεις.

Νέες απαγορεύσεις ισχύουν από αύριο στα είδη που μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις άλλες κόκκινες ζώνες της χώρας μετά τα νέα μέτρα περιορισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Μπορεί έως σήμερα να απαγορευόταν μόνο η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ αλλά από αύριο απαγορεύεται επίσης να πωλούν παπούτσια, ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές. 

Εξαίρεση ωστόσο προβλέπεται για την πώληση προϊόντων που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης όπως οι κουβέρτες, παντόφλες και τα θερμαντικά σώματα.

Τα παραπάνω αφορούν στις περιοχές: της Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και τους δήμους Πατρέων, Χαλκιδέων, Αγίου Νικολάου, Μυκόνου και Θήρας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μόνο ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού έως 19 Απριλίου

Επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
supermarket, trofima, proionta
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποίηση πωλήσεων στο α' εξάμηνο για το λιανικό εμπόριο τροφίμων

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ μεσοσταθμικά τα στελέχη που συμμετείχαν εκτιμούν ότι θα υπάρξει υποχώρηση της τάξης του 0,2%, λόγω και των αγορών «πανικού» στο αντίστοιχο διάστημα του 2020.