ΓΔ: 880.08 0.10% Τζίρος: 9.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέα εφαρμογή τύπου e-banking προσφέρει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους

Στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην πύλη myAADE θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιεί ο κάθε φορολογούμενος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Taxis.

Μία νέα ψηφιακή εφαρμογή που θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φορολογούμενους για τους λογαριασμούς τους στην εφορία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η ΑΑΔΕ από τον επόμενο μήνα ακολουθώντας το μοντέλο των τραπεζών οι οποίες ενημερώνουν τους πελάτες τους με ηλεκτρονικά statements για όλες τις μηνιαίες κινήσεις τους.  

Στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην πύλη της ΑΑΔΕ myAADE θα καταγράφονται οι συναλλαγές που πραγματοποιεί ο κάθε φορολογούμενος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Taxis και θα του αποστέλλεται ηλεκτρονικά ενημερωτικό σημείωμα.

Με τα statements της ΑΑΔΕ οι πολίτες θα έχουν και από το κινητό τους τηλέφωνο συνολική εικόνα για τις οφειλές τους, τις δόσεις, τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς και τα ποσά που τους καταβάλει το κράτος από αποζημιώσεις μέχρι και επιδόματα.  

Ειδικότερα θα ενημερώνονται:

  • Για τις μηνιαίες πληρωμές φόρων. Συγκεκριμένα για τα ποσά των φόρων που εξόφλησαν εφάπαξ ή τις δόσεις που πλήρωσαν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, για τη πάγια ρύθμιση 24 δόσεων ή 48 δόσεων, για τη ρύθμιση των 120 ή 100 δόσεων, και για τα χρέη της πανδημίας. Από τον Ιανουάριο του 2022 θα καταγράφονται και οι δόσεις για τις επιστρεπτέες προκαταβολές που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.
  • Για τα ποσά φόρων που έχει συμψηφίσει η ΑΑΔΕ με βεβαιωμένες οφειλές καθώς και για το είδος των οφειλών που μειώθηκαν ή μηδενίστηκαν μετά το συμψηφισμό με τις επιστροφές φόρου.
  • Για τις επιστροφές φόρου και για τα ποσά των αποζημιώσεων (κρατική αρωγή, «κουρεμένα» ενοίκια κ.α) που έχουν πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
  • Για το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθεί το Δεκέμβριο.
  • Για τις υπερεισπράξεις, δηλαδή τα επιπλέον ποσό που έχουν πληρώσει στην ΑΑΔΕ για φόρους και τέλη.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ενεργοποιηθεί από τον επόμενο μήνα και οι φορολογούμενοι θα δουν την πρώτη αναλυτική κίνηση του λογαριασμού τους στο Taxis μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η πρόσβαση στην εφαρμογή για τη ψηφιακή ενημέρωση του λογαριασμού θα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης των φορολογούμενων στο Taxis.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

logistes, forologia, epixeiriseis
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Υποχρεωτικά τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, τι πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Για τη διαβίβαση παραστατικών μπορεί να γίνει δωρεάν χρήση ειδικής φόρμας καταχώρησης από υπόχρεους με έσοδα έως 50.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά εσόδων θα χρησιμοποιούνται εφαρμογών του εμπορίου.
forologia, foroi, logistes, oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία της εφορίας με κέρδος 100.000 ευρώ: Ποιοι θα έχουν προβάδισμα

Φορολογούμενοι με μεγάλα ποσοστά ηλεκτρονικών δαπανών ως ποσοστό του εισοδήματος και ευάλωτα νοικοκυριά θα πριμοδοτηθούν στη νέα φορολοταρία. Έπαθλο έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα και έως 100.000 ευρώ τα Χριστούγεννα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τάμπλετ οι ελεγκτές της εφορίας, έρχονται και αυτόματες κατασχέσεις

Οι ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ των ελεγχόμενων και θα εκδίδουν αυτόματα σημείωμα με τα αποτελέσματα το ελέγχου. Μέσω του προγράμματος Eispraxis θα γίνεται το κυνήγι των οφειλετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνει πλαφόν στα πρόστιμα για λογιστικά βιβλία και ταμειακές μηχανές

Δεν μπορούν να ξεπερνούν το τριπλάσιο του κατώτερου ορίου των 10.000 ή 30.000 ευρώ για κάθε ελεγχόμενο έτος. Πότε μπορεί να αποφύγει εντελώς το πρόστιμο η επιχείρηση, σύμφωνα με νέα τροπολογία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 48 δόσεις θα πληρώνονται και τα χρέη όσων δέχονται φορολογικό έλεγχο

Διευκολύνσεις από την ΑΑΔΕ και σε όσους λαμβάνουν εντολή ελέγχου και σπεύδουν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση. Στις 48 δόσεις από τις 24 θα μπορούν να μεταπηδούν και όσοι έχουν ήδη κάνει ρυθμίσεις.