ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών στο ΧΑ, με ενίσχυση της αξίας συναλλαγών

Σταθερά σε ανοδική πορεία η μετοχή της Aegean, ενώ υπό πίεση κινούνται οι τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετά ακόμη «βαριά χαρτιά» με πτώση άνω του -1% για Coca-Cola HBC και ΔΕΗ.

Σε καλύτερα επίπεδα από προηγούμενες συνεδριάσεις κινείται ο τζίρος στην εγχώρια αγορά, με σαφείς τις ενδείξεις ότι οι επενδυτές επιθυμούν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους, μετά το ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων και εν τω μέσω εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα, αλλά και ανακοινώσεων μεγεθών γ' τριμήνου. 

Πτωτικό αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις παραμένει το κλίμα στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,23%, ενώ απώλειες 0,28% εμφανίζει ο DAX, με τα futures της Wall Street να ακολουθούν ανάλογη πορεία και τον S&P 500 να υποχωρεί 0,27%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά τη συνεδρίαση, κατόρθωσε να ισορροπήσει για ένα διάστημα και να φθάσει έως το υψηλό ημέρας των 1.240,75 μονάδων (+0,27%), ενώ στις 13:44 υποχωρεί 0,73% στις 1.228,33 μονάδες. Ενισχυμένη εμφανίζεται η αξία των συναλλαγών που φθάνει στα 31,1 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στις 60 έναντι 42 που κινούνται με θετικό πρόσημο. Απώλειες 0,94% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,06% χαμηλότερα. 

Στο -0,88% ο τραπεζικός δείκτης, με την υποχώρηση να καταφθάνει μετά από ένα εξαιρετικό ανοδικό σερί, καθώς κινήθηκε με κέρδη ακόμη και τον Οκτώβριο όταν η γενική εικόνα της αγοράς ήταν πτωτική. Απώλειες 0,91% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,42%, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών γ' τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ στο -1,54% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση 0,75% για την Εθνική Τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ισχυρά μεγέθη για το εννεάμηνο, ενώ ο επικεφαλής της κ. Π. Μυλωνάς μιλώντας στους αναλυτές υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μεγάλη επιβράβευση των μετόχων της και μάλιστα ισχυρότερη απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Η αγορά βρίσκεται σταθερά εν αναμονή τόσο της ολοκλήρωσης της διαγνωστικής διαδικασίας για την πώληση του 9% της Alpha Bank από το ΤΧΣ, μετά το πέρας της οποίας εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και το placement του 20% (εκ του 40% που έχει το Ταμείο στην κατοχή του) της Εθνικής Τράπεζας. 

Μόλις 4 μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κινούνται με θετικό πρόσημο, όπου συνεχίζει να ξεχωρίζει η Aegean με κέρδη 1,41%, ενώ άνοδο 0,87% εμφανίζει η Τιτάν, με την Jumbo να ενισχύεται 0,22% και τη Σαράντης να κινείται 0,88% υψηλότερα, μετά τη δημοσιοποίηση της αύξησης κερδών προ φόρων κατά 44% στο 9μηνο. Απώλειες 1,10% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 1,01%, τον ΟΠΑΠ να κινείται 1,42% χαμηλότερα και τη ΔΕΗ να αποδυναμώνεται 1,08%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή πτώση 2,26% στο Χρηματιστήριο, με απώλειες 1,46% η εβδομάδα

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες. Το αρνητικό κλίμα διεθνώς επιτείνουν η άνοδος του πετρελαίου και οι ανησυχίες για πληθωρισμό. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 2,26% στις 2.246,82 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες στο ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες, πιέσεις και διεθνώς

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,87%, στις 2.255,94 μονάδες, και τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο, ακολουθώντας τον βηματισμό των διεθνών αγορών.