ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επίσημη ανακοίνωση για την πορεία του placement για το 10% των ΕΛΠΕ βρίσκεται η αγορά, με πηγές κοντά στην όλη διαδικασία να έχουν αναφέρει ότι υπήρξε εντυπωσιακή υπερκάλυψη και η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με discount χαμηλότερο του 10% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

Την ίδια ώρα μερίδιο της προσοχής αποσπά και η σημερινή ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο, με εκτίμηση ότι έχει υποχωρήσει σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Μερίδιο της προσοχής αποκτά και η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας σε εμπορικό επίπεδο με τις δύο χώρες να στοχεύουν σε διπλασιασμό των εμπορικών τους σχέσεων στα 10 δισ. δολάρια από 5 δισ. δολάρια που είναι σήμερα, γεγονός που αφορά αρκετές εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα. 

Ήπια ανοδική κίνηση ακολουθούν τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 0,08%, ενώ κέρδη 0,34% εμφανίζει ο FTSE 100. Οριακή υποχώρηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, εν αναμονή των στοιχείων για ανεργία και απασχόληση τα οποία εξετάζει η Fed προκειμένου να καθορίσει τη νομισματική της πολιτική, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11%. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17%, στις 36.117,38 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 0,74%, στις 4.582,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq είχε άνοδο 1,37%, στις 14.339,99.

Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ, ενώ και η μετοχή του ΑΔΜΗΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση υπερδιπλάσιων καθαρών κερδών στο 9μηνο. Οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης επίσης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα μιας και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν καλή άνοδο.

«Περιμένουμε ήσυχο άνοιγμα σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις για τα κρίσιμα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ για να εκτιμήσουν τις προοπτικές της πολιτικής στο μέλλον», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities

Από την πλευρά της η ΒΕΤΑ αναφέρει ότι «To rotation θα συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να διατηρούν την επιλεκτική τους στάση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ