Φωτο: Shutterstock

Φλερτάρει πάλι με ρεκόρ η Wall Str., εντυπωσιάζει η Tesla

Σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο Nasdaq χάρη στο νέο άλμα της Tesla, ενώ S&P 500 πλησιάζει πάλι το ρεκόρ, καθώς εξασθενούν οι φόβοι για τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας στην Κίνα.

Ο Nasdaq βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό και ο S&P 500 βρέθηκε κοντά σε ιστορικά υψηλά, ενώ πλησίασε και τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων έξι μηνών καθώς οι φόβοι για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κοροναϊού απομακρύνονται μετά τις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, που αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικές.

Ο Dow Jones κατευθύνθηκε επίσης στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τους τελευταίους 8 μήνες, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να ανακάμπτει από τις βαριές απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεδρίαση είχε η μετοχή της Tesla που έγινε η κινητήρια δύναμη του Nasdaq, καθώς σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο ακόμη και πάνω από 20% και έκλεισε ενισχυμένη κατά 13,55%, παρά το γεγονός οτι υπήρξαν ρευστοποιήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,44% στις 28.807 μονάδες, ο S&P500 έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,25% στις 3.298 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,10% στις 9.467 μονάδες.

Αναλυτής στο Reuters ανέφερε πως «οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στα μέτρα που έχουν λάβει ως τώρα οι κινεζικές αρχές», ενώ την αισιοδοξία των επενδυτών τόνωσε επίσης και η ανάκαμψη στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ που κατέγραψαν άνοδο 1,8% και αποτέλεσαν «αντίβαρο» στα εταιρικά αποτελέσματα της Alphabet, η οποία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις αλλά τα έσοδα απογοήτευσαν. Η μητρική της Google δεν κατάφερε να ακολουθήσει το σημερινό ράλι στη Wall Street κλείνοντας τελικά με απώλειες περίπου 3%.

Επίσης η μετοχή της Ralph Lauren πραγματοποίησε άλμα 9%, με τα αποτελέσματα τριμήνου να ξεπερνούν τις προβλέψεις καθώς η αύξηση των τιμών της χειμερινής κολεξιόν έδωσε ώθηση στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Η μετοχή της Caterpillar κατέγραψε κέρδη 3,2% και η Dow Inc. έκλεισε με κέρδη 3,1% ενώ πτώση 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Exxon Mobil, καθώς παραμένει χαμηλά η διεθνής τιμή του πετρελαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδισαν... ύψος οι αεροπορικές εταιρείες και περιόρισαν τις απώλειες στη Wall

Οι δηλώσεις της Πελόζι για στήριξη των αερομεταφορέων βελτίωσαν το κλίμα στη Ν. Υόρκη μετά την είδηση για τον Τραμπ και περιόρισαν τις απώλειες των βασικών δεικτών. Σοβαρή πτώση, κατά 2,22%, σημείωσε ο Nasdaq.