ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή φωτο: Eurobank

Eurobank: Διανομή αποθεματικών ενόψει της διανομής μερίσματος για τη χρήση 2023

Η εν λόγω διανομή αποθεματικών πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατή η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023 από την Eurobank Holdings στους μετόχους της.

Τη διανομή προαιρετικών αποθεματικών στον μοναδικό μέτοχό της, την Eurobank Holdings, ανακοίνωσε η Eurobank κίνηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023. Όπως ανακοινώθηκε θα διανεμηθεί συνολικό ποσό 410 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στις άτυπες επαφές που έχουν πραγματοποιήσει οι διοικήσεις των εγχώριων τραπεζών με τον SSM έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του επόπτη για τη διανομή μερίσματος για την εφετινή χρήση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank Holdings»), ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της ενέκρινε στις 15/12/2023 τη διανομή προαιρετικών αποθεματικών στον μοναδικό μέτοχό της, την EurobankHoldings, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 162 του ν. 4548/2018, συνολικού ποσού €410.000.000,00 εκ των οποίων ποσό  €168.257.307,82 προέρχεται από τον λογαριασμό «Αποθεματικό Μερισμάτων» και ποσό  €241.742.692,18 προέρχεται από τον λογαριασμό «Αποθεματικό Υπεραξίας Μεταβίβασης Τίτλων Συμμετοχών  του άρθρου 48Α του Ν.4172/2013».

Η εν λόγω διανομή αποθεματικών πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατή η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023 από την Eurobank Holdings στους μετόχους της. Επισημαίνεται ότι η διανομή μερίσματος από την Eurobank Holdings, τελεί υπό την προϋπόθεση λήψης των αναγκαίων αποφάσεων και εγκρίσεων σύμφωνα με το εν ισχύ νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, περιλαμβανομένης της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.